Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 18 august 2022

TENIS DE MASĂ / CE 2022: Adina Diaconu a obținut medalie de bronz la dublu feminin

Componentă a echipei României de tenis de masă, Adina Diaconu (22 de ani) a cucerit, astăzi (joi, 18 august), medalia de bronz la Campionatul European de seniori, în proba de dublu. Românca a concurat alături de jucătoarea spaniolă Maria Xiao.

Adina Diaconu şi Maria Xiao au pierdut cu 0-3 (2-11, 7-11, 6-11) semifinala cu Bernadette Szocs și Sofia Polcanova (Austria). În cealaltă semifinală, Elizabeta Samara și Andreea Dragoman s-au impus cu 3-1 (5-11, 11-6, 11-9, 11-6) în fața dublului din Luxemburg Xia Lian Nu și Sarah De Nutte.

Adina Diaconu a declarat pentru site-ul Federației Române de Tenis de Masă că pentru ea acesta este un început bun şi că promite că va mai obţine medalii: „Mă simt foarte bucuroasă şi mândră de această semifinală, care vine după multă muncă. Este prima mea medalie la un Campionat European de seniori în probele individuale şi sunt fericită. Cred că am fost inspirată să o aleg pe Maria Xiao ca parteneră. Ne-am înţeles foarte foarte bine şi cred că de la meci la meci am progresat şi ne-a mers jocul din ce în ce mai bine. Promit să fie prima dintre multe alte medalii care vor urma. Este un început bun. Promit să mă pregătesc şi să revin mai puternică la masa de joc", a spus Diaconu, potrivit FR Tenis de Masă.

Adina Diaconu s-a născut în 14 octombrie 1999, la Slatina (județul Olt). A fost lansată în marea performanță de LPS Slatina, unde a fost formată de antrenorul Petre Arnăutu. A evoluat încă din vremea când era junioară și pentru echipa de senioare ACS Dumbrăvița (județul Timiș). În 2014, la CE de juniori, a cucerit titlul continental la toate probele: individual, dublu feminin, dublu mixt și echipe. În 2014, a fost portdrapelul delegației României la Jocurile Olimpice ale Tineretului de la Nanjing (China). La Campionatul European de senioare, a câștigat medalia de aur la Nantes, în 2019, și de argint la Cluj, în 2020, ambele cu echipa României. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...