Promotor al întrecerii, Ion Țiriac a declarat: „E un turneu decent, pe care Fundaţia Ţiriac a reuşit să-l achiziţioneze pentru următorii ani în România şi pentru a da şansă o jucătoarelor tinere de la noi sa ia contactul cu performanţa şi cu meciurile tari din WTA. Ţinând cont de faptul că 160 de puncte WTA se duc la câştigătoare, tabloul de joc arată destul de bine, cu cel puţin 10 jucătoare din primele 100 din clasamentul WTA. Pentru cele două wild-carduri din calificări, e foarte bine să se organizeze un turneu de precalificare pentru românce. Pentru ele e bine să aibă continuitate în România. E meritoriu că avem turneu la Iaşi, la Cluj, acum la Bucureşti şi poate în curând la Bacău”.
În acest moment, Irina Bara şi Gabriela Lee și-au asigurat prezența pe tabloul principal de simplu, în timp ce Mihaela Buzărnescu şi Andreea Roşca vor primi wild-card-uri. Alte două invitații vor fi oferite tot unor jucătoare din România, însă organizatorii nu s-au decis încă asupra acestora. Se știe doar că acestea vor fi câştigate de două tinere jucătoare din țara noastră care vor participa, miercuri şi joi, 7-8 septembrie, la un turneu de precalificare.
Director al turneului de la Bucureşti, Cosmin Hodor a explicat importanţa acestui turneu: „Domnul Ţiriac şi-a dorit să aducă în România în următoarea perioada un turneu WTA şi unul ATP. Chiar a avut pe masă posibilitatea de a prelua licenţa pentru acest an, pentru un turneu WTA 500 outdoor. Dar, din păcate, a trebuit să refuzăm deoarece încă nu avem infrastructura necesară să organizăm un astfel de turneu în aer liber, după toate cerinţele WTA. Poate în viitor, în zona Otopeni, vom fi pregătiţi şi pentru un turneu mai mare. Chiar şi aşa, Ţiriac Foundation Trophy este un turneu WTA, într-o săptămână bună, chiar dacă venim după ultimul turneu de Grand Slam al anului, pentru că urmează în Europa o serie de turnee pe zgură. La fel se întâmpla şi pe vremea când turneul ATP se organiza în luna septembrie la Bucureşti, imediat după US Open. Andrei Pavel venea şi juca pe zgură direct de pe hard şi chiar a făcut semifinala de vreo două ori şi a câştigat la dublu”.
Preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, George Cosac a subliniat că organizarea turneului în București a ridicat unele probleme legate de infrastructura existentă: „Ţiriac Foundation Trophy 2022 este o competiţie extrem de importantă pentru jucătoarele de tenis din România, care au posibilitatea să joace acasă şi să câştige puncte WTA astfel încât să poată urca în clasament şi să acceadă la turnee mai importante. Organizarea acestui turneu a implicat eforturi deosebite, întrucât a fost nevoie să modificăm complet structura Centrului Naţional de Tenis astfel încât să poată corespunde la cerinţele şi standardele unui turneu WTA. În ciuda faptului că am avut doi campioni mondiali în ultimii şapte ani – Simona Halep şi Horia Tecău – România nu beneficiază de o bază sportivă care să îndeplinească minimele condiţii pentru o astfel de competiţie, iar singura care ar putea-o face, Arenele BNR, are lacătul la poartă”.
Biletele la turneu se vor pune în vânzare începând cu 1 septembrie.
La turneul bucureștean vor fi oferite premii în valoare totală de 115.000 dolari, precum şi 160 de puncte în clasamentul WTA pentru campioană. Costurile totale de organizare se ridică la peste 165.000 dolari.
Tragerea la sorţi a meciurilor de pe tabloului principal al turneului se va efectua sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 10.00, la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu