Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 25 august 2022

FOTBAL / CONFERINȚA EUROPEANĂ (PLAY-OFF): CFR Cluj a învins pe Maribor, Deac vorbește despre „spălarea rușinii”

Formaţia CFR Cluj s-a calificat, astăzi (joi, 25 august), în grupele ediției 2022/2023 a Conference League. Campioana României s-a impus cu 1-0, în manșa secundă din Play-Off, în fața echipei slovene Maribor. În tur, meciul s-a încheiat la egalitate, 0-0.

CFR a câştigat cu emoţii meciul de pe teren propriu, printr-un gol spectaculos marcat de croatul Lovro Cvek (minutul 90), care a trimis pe spate, cu boltă, o minge respinsă greșit de oaspeți. S-a confirmat astfel declarația lui Dan Petrescu de dinaintea confruntării: „Meciul va fi decis de o eroare sau de o execuție deosebită”. 

La finalul disputei, Ciprian Deac a declarat la Prima Sport: „Suntem foarte fericiţi. După ce am început competiţiile europene cu stângul, singura noastră şansă era să ne calificăm în grupele Conference League. Să mai spălăm un pic din ruşine (n.a. - referire la eliminarea din fața formației din Erevan). Eu cred că am fost echipa mai bună, echipa care a stat mai bine în teren, echipa mai agresivă în această seară. Cred că ne-am creat 4-5 ocazii foarte mari de gol şi ei chiar nu au avut nimic. Per total, cred că am fost echipa mai bună şi meritam să ne calificăm".

Tragerea la sorţi a grupelor Conferinței Europene este programată vineri, 26 august, la ora 15.30, la Istanbul.

Au evoluat următoarele echipele:

CFR Cluj: Scuffet - Manea, Yuri, Burcă, Camora (cpt.) - Boateng, Cvek - Deac (Kolinger, 90+7), Betancor (Păun, 70), Petrila (Roger, 90+4) - Yeboah (Muhar, 90+7)

Antrenor: Dan Petrescu.

NK Maribor: Bergsen - Zinic (Vipotnik, 90+3), Karic, Uskokovic, Sikosek (cpt.) - Antolin (Kronaveter, 46), Vidakovic -  Repas, Bozic, Brnic (Lausic, 90+3) - Baturina (Sirk, 72)

Antrenor: Damir Krznar.

Arbitru: John Beaton. Asistenţi: Daniel McFarlane, Douglas Potter. Arbitrul nr. 4: Steven McLean (toţi din Scoţia)

Play-Off

Viking (Norvegia) - FCSB 1-3 (1-2 în tur)

CFR Cluj - Maribor (Slovenia) 1-0 (0-0 în tur)

Beer Shava (Israel) - Universitatea Craiova 1-1 (1-1 în tur), 4-3 la loviturile de departajare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...