Wikipedia

Rezultatele căutării

marți, 24 mai 2022

VOLEI / GOLDEN LEAGUE (FEMININ): România s-a impus în primul meci cu Ucraina

Echipa feminină de volei a României a debutat cu victorie în ediția din acest an a Golden League. Tricolorele s-au impus cu 3:2 în partida cu Ucraina, care a avut loc la Alexandria, marţi, 24 mai. Din Grupa C mai face parte Ungaria.

Rezultatul pe seturi a fost 25-15, 22-25, 19-25, 25-21, 15-12. Disputa a durat 127 de minute. Din punct de vedere ofensiv, cele mai prolifice jucătoare au fost Oleksandra Milenko (24 de puncte), Rodica Buterez (20p) și Adelina Budai-Ungureanu (17p). La blocaj s-au evidențiat Anastasia Maievska (5 punctate), Rodica Buterez (5) și Roxana Daiana Roman (4). 

Au reușit cele mai multe puncte direct din serviciu Maria Adriana Matei (3), Ana Karcinska (2) și Diana Andreea Ariton (2). La acest capitol, România a avut 7 ași, iar Ucraina numai 2.  

În sfârșit, la preluare s-au evidențiat Adelina Budai-Ungureanu (9), Kristina Niemțeva (7) și Diana Teodora Vereș (7). 

Spectatorii prezenți în sala din Alexandria au primit cu căldură și formația vizitatoare. La intonarea imnurilor naționale, voleibalistele din Ucraina au fost înfăşurate în drapelul naţional.

Partida a adus şi debutul într-un meci oficial pe banca României pentru antrenorul spaniol Guillermo Naranjo Hernandez, care a testat mai multe jucătoare tinere în disputa cu Ucraina.

Meciul retur se va disputa tot la Alexandria, astăzi (miercuri, 25 mai). Și aceasta în contextul în care nu se pot disputa competiții sportive pe teritoriul Ucrainei, țara est-europeană fiind invadată de Rusia. 

Din Grupa C mai face parte Ungaria, cu care România va juca în deplasare, în 28 mai, şi la Alexandria, în 8 iunie.

Nouă echipe sunt angrenate în competiţie, în trei grupe, iar câştigătoarea Golden League va fi recompensată cu 125.000 euro, potrivit CEV.

În competiția similară masculin, dar în Silver League, în primul meci din Grupa B, echipa României a câștigat (3:1), marţi, 24 mai, la Tirana, în fața reprezentativa Albaniei. Rezultatul pe seturi a fost 25-19, 25-21, 25-27, 25-14.

Din Grupa B mai fac parte echipele Bosniei şi Macedoniei de Nord. Iată programul tricolorilor în continuare: România - Macedonia (28 mai), România - Bosnia (1 iunie), Bosnia - România (4 iunie), Macedonia - România (8 iunie) şi România - Albania (8 iunie).

Turneul final va avea loc în Ungaria, în 18 și 19 iunie. Câştigătoarea Silver League va promova în sezonul următor în Golden League şi va fi recompensată cu 50.000 de euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...