Wikipedia

Rezultatele căutării

duminică, 29 mai 2022

FOTBAL / LIGA CAMPIONILOR: Finala de la Saint-Denis ar fi fost întârziată de fani ai echipei Liverpool

Real Madrid s-a impus cu 1-0 (0-0), în fața lui FC Liverpool, sâmbătă, 28 mai, pe Stade de France, în finala ediției 2021/2022 a Ligii Campionilor la fotbal. Confruntarea a început cu o întârziere de 35 de minute. Uniunea Europeană de Fotbal Asociație (UEFA) a precizat, într-un comunicat, că mii de suporteri au echipei Liverpool au blocat turnicheţii de la intrarea pe Stade de France cu cu bilete false.

Potrivit forului continental, comportamentul intrușillor a dus la amânarea startului finalei Ligii Campionilor. "Turnicheţii din zona de acces a fanilor echipei Liverpool au fost blocaţi de mii de suporteri care cumpăraseră bilete false. Acest lucru a creat o aglomeraţie. Numeroase persoane încercau să intre. Ca urmare, startul meciului a fost amânat cu 35 de minute pentru a permite accesul cât mai multor fani cu bilete autentice. Pe măsură ce numărul de spectatori din afara stadionului a continuat să crească după începerea meciului, poliţia i-a dispersat cu gaze lacrimogene şi i-a forţat să se îndepărteze de stadion. UEFA este solidară cu cei afectaţi de evenimente şi va continua să analizeze urgent aceste aspecte împreună cu poliţia şi cu autorităţile franceze, precum şi cu Federaţia Franceză de Fotbal".

Potrivit presei din Franța, fanii au încercat să forţeze un prim filtru instalat în jurul stadionului. Pe imagini prezentate pe reţelele sociale se poate vedea cum unii suporteri au sărit gardul stadionului şi au intrat în arenă. Forţele de ordine au reţinut 68 de persoane înainte, în timpul şi după finala Ligii Campionilor. Bilanţul, comunicat duminică, la ora locală 01.20 (02.20 în România), la sediul central al poliţiei din Paris, este unul "provizoriu" şi face referire la ziua de sâmbăttă, la Paris, în zona fanilor echipei Liverpool, la Saint-Denis, în zona suporterilor formaţiei Real Madrid, şi în jurul Stade de France. În plus, din punct de vedere sanitar, Prefectura a raportat "238 de intervenţii ale pompierilor pentru răni uşoare", toate îngrijirile fiind acordate la faţa locului.

Real Madrid a căștigat finala cu FC Liverpool prin reușita lui Vinicius din minutul 59. Finala a fost dominată de englezi, care au avut un raport uimitor de șuturi la poartă și pe poartă. În minutul 21, Mane a șutat de la marginea careului, însă mingea deviată de Courtois a lovit stâlpul din dreapta sa. 

Un alt moment important s-a petrecut în minutul 43, când golul reușit de Benzema (Real Madrid) n-a fost validat pentru ofsaid, după verificarea VAR. Cu toate acestea, unii consideră că balonul a ajuns la francez deviat de un fotbalist al lui FC Liverpool...

Partida a început cu peste 35 de minute întârziere, din cauza problemelor legate de accesul cu întârziere al suporterilor în stadion. Mai mulţi fani chiar au încercat să forţeze accesul în arenă.

Real Madrid a câștigat pentru a 14-a oară Liga (Cupa) Campionilor la fotbal, ceea ce reprezintă un record pentru această competiție. Precedentele reușite datează din 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000, 2002, 2014, 2016, 2017 și 2018. Gruparea a mai disputat finala în 1962, 1964 și 1981. Într-un clasament realizat după numărul trofeelor câștigate, Real Madrid este urmată de AC Milan (7), Bayern Munchen (6), FC Liverpool (6), FC Barcelona (5), Ajax Amsterdam (3) și Inter Milano (3). 

În finala de pe Stade de France au fost folosite următoarele echipe: 

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, F. Mendy – Modric (Ceballos, 90), Casemiro, Kroos – Valverde (Camavinga, 86), Benzema, Vinicius

Antrenor: Carlo Ancelotti

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, I. Konaté, Van Dijk, Robertson – Henderson (Keita, 77), Fabinho, Thiago Alcantara (Firmino, 77) - Salah, Mané, Luis Diaz (Jota, 65)

Antrenor: Jurgen Klopp

Arbitru: Clement Turpin (Franța)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...