Wikipedia

Rezultatele căutării

duminică, 29 mai 2022

KAIAC-CANOE / CUPA MONDIALĂ: Cătălin Chirilă a câştigat două medalii de argint la etapa de la Poznan

Canoistul Cătălin Chirilă (24 de ani) a câştigat, duminică, 29 mai, două medalii de argint la etapa de Cupa Mondială de la Poznan. Potrivit COSR, sportivul legitimat la CSA Steaua a terminat pe locul al doilea la canoea de simplu, atât pe distanta de 500 m, cât şi la 1.000 m.

Elev al lui Florin Popescu, Cătălin Chirilă este considerat surpriza plăcută a debutului de an competițional şi una dintre speranţele României pentru acest ciclu olimpic. La Poznan, doar cehul Martin Fuksa a fost mai rapid decât Cătălin.

După primele două etape de Cupă Mondială de la Racice şi Poznan, stelistul se întoarce acasă cu trei medalii de argint şi una de bronz.

Născut la 11 mai 1998, la Tulcea, Cătălin Chirilă a câștigat medalia de aur la Jocurile Europene de la Minsk, în 2020, la canoe dublu pe distanța de 1.000 de metri. Apoi, în 2021, a fost medaliat cu bronz la Campionatul European de la Poznan, în aceeași probă și pe aceeași distanță, alături de Victor Mihalachi. La Jocurile Olimpice de la Tokyo, cei doi au ocupat locul 5 în finală la C2 1.000 m.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...