Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 26 mai 2022

TENIS / ROLAND GARROS: Irina Begu a fost pe punctul de a fi descalificată, iar apoi a pătruns în turul 3!

Clasată pe locul 63 WTA, Irina Begu a fost aproape să fie descalificată... În meciul disputat astăzi (joi, 26 mai), în turul al doilea al turneului de mare șlem de la Roland Garros, bucureșteanca a aruncat racheta spre scaunul ei, iar aceasta a sărit și a lovit un copil aflat în tribună! Supervizorul partidei a intervenit, însă a considerat că n-a fost vorba despre un gest premeditat astfel încât s-a limitat să o avertizeze pe româncă. 

Incidentul s-a petrecut atunci când tabela indica 7-6/3, 3-6, 2-0, 15-0 pentru rusoaica Ekaterina Alexandrova (31 WTA), pe serviciul acesteia. În acel moment, Irina Begu s-a îndreptat spre marginea terenului și a aruncat racheta, care a lovit scaunul de odihnă şi a ricoşat în tribună, lovind un copil aflat pe primul rând. Gestul nu a fost unul violent. Mai degrabă acesta a venit din frustrarea româncei care intenționa să schimbe racheta. Imediat, Irina şi-a cerut scuze. 

În acest context, arbitrul de scaun a chemat supervizorul turneului, care a decis ca meciul să continue. Apoi, Alexandrova a discutat şi ea cu spervizorul, părând că e nemulţumită de faptul că românca nu a fost descalificată.

Irina a fost avertizat, iar partida s-a reluat după o pauză de câteva minute. În final, bucureșteanca s-a impus cu 6-7/3, 6-3, 6-4. După meci, ea a discutat cu copilul pe care l-a lovit, iar apoi s-a fotografiat alături de el. 

În turul 3, Begu o va întâlni pe franțuzoiaca Leolia Jeanjean (26 de ani), o jucătoare aflată pe locul 227 WTA. Beneficiară a unui wild card, aceasta a eliminat-o (6-2, 6-2) pe Karolina Pliskova (Cehia, locul 8 WTA).

Pentru calificarea în turul 3, Irina va obține 125.800 de euro şi 130 de puncte WTA.

Aceasta este cea de-a 11-a participare a româncei la Roland Garros. Ea a înregistrat cea mai bună performanță acolo în 2016, când s-a calificat în optimile de finală (a pierdut cu americanca Shelby Rogers). În 2015, 2018 și 2019, Irina a ajuns până în turul 3 (”16”-imi de finală). Anul trecut, Begu a fost învinsă în primul tur de Serena Williams. 

Cealaltă româncă rămasă în competiţie la simplu, Simona Halep (19 WTA şi cap de serie cu numărul 19) o va întâlni, tot astăzi, pe chinezoaica Qinwen Zheng (74 WTA).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...