Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 26 mai 2022

FOTBAL / CONFERINȚA EUROPEANĂ: AS Roma a fost așteptată de câteva mii de suporteri la revenirea în Italia

Câştigătoare a primei ediții a Conferinței Europene, după finala cu Feyenoord Rotterdam (1-0), echipa de fotbal AS Roma s-a la întors de la Tirana în Italia, joi, 26 mai, în jurul orei 04.00. Gruparea antrenată de Jose Mourinho a fost întâmpinată de aproximativ 3.000 de suporteri la Aeroportul Fiumicino.

Fanii au așteptat în noapte revenirea acasă a jucătorilor de la AS Roma. Aceștia au adus și al doilea trofeu european din istorie, după Cupa Orașelor Târgurilor pe care au cucerit-o în ediția 1960/1961. Mulţi au sosit la aeroport la miezul nopţii.

Aeronava care transporta echipa a aterizat în jurul orei 4.10, pe aeroportul Fiumicino. Echipa a ieşit pe la Terminalul 3, iar majoritatea suporterilor se afla în faţa terminalului 5, aşteptând autocarul, care nu a mai ajuns în mijlocul lor. "Roma mai întâi", au spus unii dintre ei, referindu-se la faptul că după aceea îi aştepta o zi de lucru. 

Pe Stadionul Olimpic din Roma, 50.000 de suporteri s-au adunat pentru a urmări finala pe un ecran uriaş.  

Astăzi, AS Roma va sărbători oficial câştigarea Conference League, iar festivităţile vor începe la Circo Massimo. 

AS Roma a câştigat prima ediţie a Conference League, după ce a învins în finală cu 1-0 (1-0) pe Feyenoord Rotterdam. Unicul gol a fost marcat de Zaniolo, în minutul 32.

Pentru AS Roma, aceasta a fost cea de-a 4-a finală de cupă europeană. Gruparea din capitala Italiei a cucerit Cupa Orașelor Târguri în 1961. Ea a disputat finala Cupei Campionilor Europeni în 1984 și pe cea a Cupei UEFA din 1991, pierzându-le pe amândouă. 

Feyenoord a devenit campioană a Europei în 1970 și a triumfat în edițiile 1974 și 2002 ale Cupei UEFA. Gruparea mai are în palmares Cupa Intercontinentală (1970) și Cupa Intertoto (1967, 1968 și 1973). De asemenea, a disputat meciul pentru Supercupa Europei în 2002. 

Au evoluat următoarele formații:

AS Roma: Rui Patrício - Mancini, Smalling, Ibanez - Karsdorp (Vina, 89), Cristante, Mkhitaryan (Sergio Oliveira, 17), Pellegrini, Zalewski (Spinazzola, 66) - Zaniolo (Veretout, 67), T. Abraham (Şomurodov, 89)

Antrenor: Jose Mourinho

Feyenoord Rotterdam: Bijlow - Geertruida, Trauner (Pedersen, 74), Senesi, Malacia (Jahanbakhsh, 88) - Aursnes, Til (Toornstra, 59), Nelson (Linssen, 74), Kokcu (Walemark, 88) - Sinisterra, Dessers

Antrenor: Arne Slot

Arbitru: Istvan Kovacs. Asistenți: Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene. Arbitru al 4-lea: Sandro Scharer (Elveţia). VAR: Marco Fritz, Christian Dingert şi Bastian Dankert (Germania)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...