Wikipedia

Rezultatele căutării

marți, 24 mai 2022

VOLEI / GOLDEN LEAGUE (FEMININ): Naționala dispută primul meci de când e antrenată de spaniolul Guillermo Naranjo Hernandez

Echipa feminină de volei a României dispută marți, 24 mai, și miercuri, 25 mai, la Alexandria, primele meciuri oficiale din acest an, unul foarte important în contextul în care în 2022 sunt programate și partidele din calificările pentru turneul final al Campionatului European de anul viitor. Adversara tricolorelor va fi Ucraina.

Înaintea debutului în competiție, România a disputat, vineri și sâmbătă, tot la Alexandria, două meciul amicale cu Belgia, echipă care va participa în acest an în Volleyball Nations League (VNL), așa cum se numește acum Liga Mondială. Victoria a revenit de fiecare dată adversarelor cu 3:0 (s-au mai disputat apoi, în fiecare zi, câte două seturi suplimentare, româncele câștigând în fiecare zi câte unul dintre acestea).

Tricolorele vor juca în Grupa C a Golden League, adversare fiindu-le Ucraina și Ungaria. Primele două partide sunt programate marți și miercuri, la ora 17.00, în Sala Polivalentă din Alexandria. Ambele partide cu Ucraina vor fi transmise în direct la TVR 3, iar intrarea spectatorilor va fi liberă.

Meciurile cu Ungaria sunt programate în 28 mai (ora 19.30), la Budapesta, și în 8 iunie (ora 17.00), la Alexandria. Prima clasată se va califica la turneul final.

Naționala se va prezenta în competiție cu un nou selecționer la cârmă, spaniolul Guillermo Naranjo Hernandez (44 de ani). Selecționerul a declarat: ”Îmi place atitudinea fetelor. E o atmosferă foarte bună. Fetele muncesc mult încă de la începutul cantonamentului. Sunt foarte mulțumit de cum au decurs antrenamentele. Avem o primă adversară foarte dificilă. Ucraina ar putea veni cu echipă de bază și dacă se întâmplă așa o să fie foarte greu, pentru că ele se cunosc, joacă de ceva timp împreună. Anul trecut, pe când antrenam Grecia, am avut cinci meciuri amicale cu ele și a fost greu. Erau foarte bune. Vor fi partide grele, dar am încredere în fete. Sunt agresive, vor să joace, vor să demonstreze. Sunt încrezător că putem să producem o surpriză”.

”Perioada de pregătire din acest an este împărțită în două. Acum avem un obiectiv intermediar, Golden League, dar și verificarea potențialului jucătoarelor tinere. Obiectivul final îl reprezintă, desigur, calificările pentru Campionatul European. Tocmai de aceea, în prima parte acesta va fi formatul, cu multe jucătoare tinere, aflate la început de drum internațional, pentru că trebuie să verificăm și ce este de viitor, care este nivelul actualelor jucătoare care au prins un an jucând în Divizia A1. Pentru calificările de la Europene vom încerca să inserăm în lot și niște jucătoare cu experiență, ca un schelet în jurul căruia să fie aceste voleibaliste tinere”, a declarat președintele Federației Române de Volei, Adin Cojocaru.

La circa 9 luni după EuroVolley, România abordează Golden League cu un lot foarte tânăr, menit să testeze și să călească tinerele jucătoare în perspectiva calificărilor la Campionatul European 2023, care vor vor avea loc la finalul lunii august și începutul lunii septembrie.

Lotul echipei României

Coordonatoare

Marisa Radu (Dinamo)

Alexandra Babaș (CSO Voluntari)

Alexandra Spînoche (Rapid)

Centri

Diana Ariton (CS Medgidia)

Petruța Orlandea (CSM Târgoviște)

Denisa Ionescu (Dinamo)

Daiana Roman (CSM Volei Alba Blaj)

Extreme

Rodica Buterez (CSM Târgoviște)

Gabriela Dan (CSO Voluntari)

Adriana Matei (CSM Târgoviște)

Sorina Miclăuș (CSM Volei Alba Blaj)

Adelina Budăi-Ungureanu (Busto Arsizio)

Georgiana Popa (CSM Lugoj)

Universali

Loredana Filipaș (CSM Lugoj)

Iuna Zadorojnai (Rapid)

Libero

Diana Vereș (CSO Voluntari)

Alexandra Ciucu (Știința Bacău)

Staff-ul tehnic

Guillermo Naranjo Hernandez – antrenor principal

Radu Began – antrenor secund

Riccardo Boieri – antrenor secund

Ioannis Paraschidis – preparator fizic

Mircea Roșu – statistician

Alexandru Răducanu – kinetoterapeut

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...