Wikipedia

Rezultatele căutării

duminică, 22 mai 2022

TENIS / ROLAND GARROS: Gabi Ruse a pierdut meciul cu Elise Mertens în primul tur

Aflată pe locul 52 mondial, Gabi Ruse n-a izbutit să se califice în turul 2 al turneului de mare șlem de la Roland Garros. Bucureșteanca a pierdut clar (3-6, 1-6), duminică, 22 mai, meciul cu belgianca Elise Mertens (33 WTA şi cap de serie cu numărul 31). Confruntarea a durat o oră şi 16 minute.

Înaintea partidei cu Gabi Ruse, Mertens declara că nu o cunoaște pe româncă: ”Oricum, mă concentrez pe mine, dar în seara dinaintea meciului meu mă duc mereu să caut informaţii despre adversara mea. Îmi notez totul într-un carneţel şi înainte de meci vorbesc cu antrenorul meu (n.r. - Simon Goffin). Fetele din Top 10 au puţine secrete, dar există întotdeauna lucruri interesante de învăţat despre jucătoarele mai tinere şi despre cele clasate între 30 şi 50 în lume".

Pentru Mertens, aceasta va fi a şasea participare la Roland Garros, unde a ajuns întotdeauna cel puţin în turul al treilea. Totuşi, anul acesta n-a fost tocmai favorabil belgiencei, care a putut juca doar un turneu pe zgură, săptămâna aceasta, la Strasbourg. Ea a acuzat urmările accidentăriu la coapsa dreaptă, suferită la Istanbul, în 20 aprilie.

Tot astăzi, Sorana Cîrstea (27 WTA şi cap de serie cu numărul 26) s-a calificat în turul 2, învingând-o cu 6-3, 6-3 pe germana Tatjana Maria (105 WTA). În turul următor ea o va înfrunta pe americanca Sloane Stephens (64 WTA).

Pentru participarea în primul tur la simplu, Ruse va primi 62.000 de euro şi 10 puncte. 

Luni, 23 mai, la Roland Garros vor juca Irina Begu, în compania italiencei Jasmine Paolini (meciul 4 de pe terenul 5), şi Ana Bogdan, cu favorita cu numărul 15, Victoria Azarenka, în primul meci de pe terenul 14.

Pe tabloul principal mai unt calificate direct Simona Halep (19 WTA) și Irina Bara (118 WTA). Ocupantă a locului 69 WTA, Jaqueline Cristian nu va participa la Roland Garros din cauza unei accidentări.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...