Wikipedia

Rezultatele căutării

duminică, 29 mai 2022

FOTBAL / LIGA CAMPIONILOR: Jurgen Klopp n-a criticat stilul de joc prin care Real Madrid a câștigat finala

Socotită de mulți drept favorită, FC Liverpool a pierdut (0-1), sâmbătă, 28 mai, pe Stade de France, finala ediției 2021/2022 a Ligii Campionilor la fotbal cu Real Madrid. Antrenor al echipei engleze, Jurgen Klopp a declarat că respectă stilul de joc defensiv al formaţiei Real Madrid şi modul eficient în care s-a impus. 

Potrivit lequipe.fr, germanul a făcut o analiză a finalei: "Posesia mingii a fost împărţită în mod egal. Noi am avut nouă şuturi pe poartă, iar ei au avut doar unul, cred. Dar au reuşit să marcheze şi noi nu. Iar asta a schimbat evident jocul. Felicit pe Real Madrid pentru victorie şi în special pe portarul lor (n.r. - Thibaut Courtois), care a fost omul meciului. Precum şi pe antrenorul lor (n.r. - Carlo Ancelotti), care este acum cel mai de succes antrenor din această competiţie”. 

Klopp a subliniat că FC Liverpool a avut multe ocazii, în ciuda faptului că s-au apărat aproape de poartă. ”Oricum, le respect modul de joc (n.r. - al Realului, foarte defensiv). Ceea ce contează în fotbal este rezultatul, iar acesta poate fi obţinut în diferite moduri... Ştiţi, la finalul meciului, mi-am felicitat jucătorii. Le-am spus că sunt mândru de ei. Nu am câştigat în această seară, dar am avut, totuşi, un an extraordinar. Am ratat campionatul cu un punct (n.r. - în detrimentul lui Manchester City) şi am pierdut această finală la un gol", a spus Klopp, care s-a referit și la incidentele dinaintea finalei. "Știu că unii dintre membrii familiei mele au avut probleme în a intra pe stadion. Înainte de meci, s-au întâmplat nişte lucruri care nu erau normale, dar nu ştiu mai multe despre asta."

Real Madrid a căștigat finala cu FC Liverpool prin reușita lui Vinicius din minutul 59. Finala a fost dominată de englezi, care au avut un raport uimitor de șuturi la poartă și pe poartă. În minutul 21, Mane a șutat de la marginea careului, însă mingea deviată de Courtois a lovit stâlpul din dreapta sa. 

Un alt moment important s-a petrecut în minutul 43, când golul reușit de Benzema (Real Madrid) n-a fost validat pentru ofsaid, după verificarea VAR. Cu toate acestea, unii consideră că balonul a ajuns la francez deviat de un fotbalist al lui FC Liverpool...

Partida a început cu peste 35 de minute întârziere, din cauza problemelor legate de accesul cu întârziere al suporterilor în stadion. Mai mulţi fani chiar au încercat să forţeze accesul în arenă.

Real Madrid a câștigat pentru a 14-a oară Liga (Cupa) Campionilor la fotbal, ceea ce reprezintă un record pentru această competiție. Precedentele reușite datează din 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000, 2002, 2014, 2016, 2017 și 2018. Gruparea a mai disputat finala în 1962, 1964 și 1981. Într-un clasament realizat după numărul trofeelor câștigate, Real Madrid este urmată de AC Milan (7), Bayern Munchen (6), FC Liverpool (6), FC Barcelona (5), Ajax Amsterdam (3) și Inter Milano (3). 

În finala de pe Stade de France au evoluat următoarele garnituri: 

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, F. Mendy – Modric (Ceballos, 90), Casemiro, Kroos – Valverde (Camavinga, 86), Benzema, Vinicius

Antrenor: Carlo Ancelotti

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, I. Konaté, Van Dijk, Robertson – Henderson (Keita, 77), Fabinho, Thiago Alcantara (Firmino, 77) - Salah, Mané, Luis Diaz (Jota, 65)

Antrenor: Jurgen Klopp

Arbitru: Clement Turpin (Franța)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...