Principalul formației batave a declarat după finală: "Ştiam că va fi greu împotriva unei echipe italiene atunci când primeşti un gol încă de la început. Și că va fi şi mai greu împotriva unei echipe a lui Mourinho. În plus, nu a fost nici măcar suficient timp suplimentar acordat. Au fost atât de multe înlocuiri şi intervenţii VAR, încât habar nu am cum de au fost doar cinci minute de prelungire”, a spus Slot, care s-a referit și la faptul că staff-ul tehnic al Romei a fost în preajma celui de-al patrulea oficial aproape tot meciul. ”Și-a făcut treaba. Poate că ar fi trebuit să fac mai mult şi să-mi exprim frustrările", a declarat acesta.
Feyenoord a devenit campioană a Europei în 1970 și a triumfat în edițiile 1974 și 2002 ale Cupei UEFA. Gruparea mai are în palmares Cupa Intercontinentală (1970) și Cupa Intertoto (1967, 1968 și 1973). De asemenea, a disputat meciul pentru Supercupa Europei în 2002. La Feyenoord este legitimat şi portarul Valentin Cojocaru.
Pentru AS Roma, aceasta a fost cea de-a 4-a finală de cupă europeană. Gruparea din capitala Italiei a cucerit Cupa Orașelor Târguri în 1961. Ea a disputat finala Cupei Campionilor Europeni în 1984 și pe cea a Cupei UEFA din 1991, pierzându-le pe amândouă.
Au evoluat următoarele formații:
AS Roma: Rui Patrício - Mancini, Smalling, Ibanez - Karsdorp (Vina, 89), Cristante, Mkhitaryan (Sergio Oliveira, 17), Pellegrini, Zalewski (Spinazzola, 66) - Zaniolo (Veretout, 67), T. Abraham (Şomurodov, 89)
Antrenor: Jose Mourinho
Feyenoord Rotterdam: Bijlow - Geertruida, Trauner (Pedersen, 74), Senesi, Malacia (Jahanbakhsh, 88) - Aursnes, Til (Toornstra, 59), Nelson (Linssen, 74), Kokcu (Walemark, 88) - Sinisterra, Dessers
Antrenor: Arne Slot
Arbitru: Istvan Kovacs. Asistenți: Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene. Arbitru al 4-lea: Sandro Scharer (Elveţia). VAR: Marco Fritz, Christian Dingert şi Bastian Dankert (Germania)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu