Wikipedia

Rezultatele căutării

duminică, 29 mai 2022

TIR SPORTIV / CUPA MONDIALĂ: Laura Ilie a obținut medalie de bronz la etapa de la Baku

Legitimată la CS Dinamo, Laura Ilie a câştigat medalia de bronz la Grand Prix-ul ISSF Baku 2022, la puşcă aer comprimat 10 m, informează COSR. Ea a primit puncte importante în rankingul Federației Internaționale de Tir Sportiv (ISSF), care se va lua în calcul la calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Sportiva a totalizat 261,0 puncte şi s-a clasat pe locul 3 la competiţia din Azerbaidjan, după Oceanne Muller (Franţa) şi Aneta Stankiewicz (Polonia). La 22 mai, Laura Ilie a obţinut medalia de argint la Grand Prix-ul de la Granada, în aceeaşi probă de puşcă 10 metri.

Născută la București, în 30 aprilie 1993, Laura Georgeta Ilie practică tirul sportiv din 2010, iar din 2012 participă la competiții. Antrenată de Olimpiu Marin, ea a devenit campioană europeană în martie 2019, la Osijek (Croația). A fost primul titlu major câștigat de un sportiv român în acel an. A fost declarată sportiva anului 2019, în cadrul Galei CS Dinamo București, în urma rezultatelor obținute la Jocurile Europene - medalia de aur, Cupa Mondială - medalia de bronz și calificarea la Jocurile Olimpice 2020. La Tokyo, anul trecut, Laura s-a clasat pe locul 9. În 2020, la Wroclaw (Polonia), a cucerit al doilea titlu european la pușcă cu aer comprimat 10 metri. Laura Ilie a studiat la Colegiul Economic Virgil Madgearu și este absolventă a Facultății de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori, din cadrul ASE.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...