Wikipedia

Rezultatele căutării

sâmbătă, 28 mai 2022

FOTBAL / ROMÂNIA: Universitatea Craiova a câştigat barajul pentru Conferința Europeană

Formaţia Universitatea Craiova a câştigat cu 2-0 (1-0), vineri, 27 mai, pe teren propriu, meciul cu FC Botoșani contând pentru barajul de calificare în ediția 2022/2023 a Conferinței Europene. După meci, Marius Croitoru a acuzat lipsa tehnologiei VAR, iar Laurențiu Reghecampf a declarat că nu e normal ca un astfel de meci să decidă o participantă în cupele europene. 

Golurile Universității au fost marcate de Koljic (min. 26) şi Ivan (min. 90+1). În minutul 63, de la oaspeţi a fost eliminat Roman.

După confruntare, antrenorul Universității Craiova, Laurenţiu Reghecampf, a răbufnit: “Încerc să fiu politicos... Nu ştiu dacă are rost să spun, dar totuşi. Mi se pare cea mai mare tâmpenie ca o echipă care joacă 40 de meciuri, termină pe locul trei şi trebuie să joace un astfel de baraj... Mai mult, nici măcar n-am jucat cu locul şapte, ci cu locul opt. Joc cu o echipă care a jucat cu Academica Clinceni, cu Mediaş şi stau până în ultimul meci să pot fi dat afară? Dacă pierd un meci în seara asta, probabil nu mai sunt antrenorul Craiovei. Anul ăsta ni s-a întâmplat nouă, la anul poate fi altă echipă. Se întâmplă ceva şi poţi să pierzi un asemenea meci, pierzi tot ce ai muncit într-un an de zile. Cu ce ajută fotbalul românesc ca o echipă de pe locul opt, care nu are buget, să meargă în cupele europene?”, a spus Reghecampf la posturile TV care au transmis confruntarea.

Reghe și-a continuat reacția critică: “Le dăm şansa unor echipe care nu vor să joace în cupele europene. Ok, pune-mă să joc cu o echipă de pe locul patru, de pe locul cinci, o echipă de play-off. Pentru mine a fost foarte mult stres şi cred că a fost degeaba. Probabil oamenii care analizează văd asta foarte uşor, să câştigi dacă ai valoare, dar nu e aşa, pentru că în fotbal se poate întâmpla orice. Ei au posibilitatea să joace în cupele europene, dar nu vor, nu au buget, dar li s-a dat un cadou. Oamenii care lucrează la Federaţie şi la Ligă ar trebui să se întâlnească şi să facă lucrurile clare. Să facă ceva pentru performanţă. Dă bani mai mulţi pentru locul şapte, pentru locul opt, nu să faci un asemenea meci. Noi am terminat campionatul pe locul trei, meritam această calificare”.

De partea cealaltă, antrenorul lui FC Botoşani, Marius Croitoru, susține că gruparea sa ar fi ajuns în play-off-ul Ligii 1 dacă ar fi existat sistemul VAR: “Un meci demn de miza lui. Din păcate nu am putut să facem mai mult, chiar dacă am avut momente când am dominat Craiova chiar şi în 10. Au fost prea multe greşeli şi toate într-o direcţie. Suntem prima echipă din România dezavantajată de arbitraje. Dacă era VAR eram sută la sută în play-off. VAR pentru echipele mici este o injecţie mare de siguranţă”, a spus Croitoru, care s-a referit și la viitorul său: “Mă duc în vacanţă cu familia, mă relaxez, nu credeam că aş putea ieşi din play-off, a fost un an greu. Nu ştiu în momentul ăsta. Rămâne să vedem ce putem face pentru viitor. Această echipă cu încă 3,4, 5 jucători poate arăta foarte bine. Va fi un viitor campionat dificil pentru toată lumea. În momentul ăsta mă gândesc doar la vacanţă alături de familie”.

În urma acestui succes, Universitatea Craiova va reprezenta România în turul 2 preliminar al Conferinței Europene. 

Au evoluat formațiile următoare:

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu (Constantin, 59), Pap, Screciu, Vătăjelu – Mateiu (Bic, 80), Creţu – Gustavo (Cîmpanu, 72), Baiaram (Roguljic, 80), Ivan – Koljic (Markovic, 59)

Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

FC Botoşani: Pap – Braun, Dawa, Şeroni (Mailat, 66), Ţigănaşu (Patache, 34) – Haruţ, Dican – Santos (Lupeta, 80), Papa, Souza Silva – M. Roman II

Antrenor: Marius Croitoru

Arbitru: Horaţiu Feşnic

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...