Wikipedia

Rezultatele căutării

luni, 23 mai 2022

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: FRF a anunțat care va fi noul format al competiției

Federația Română de Fotbal (FRF) a prezentat, luni, 23 mai, noul format al Cupei României. Principala schimbare o reprezintă introducerea unei faze a grupelor în locul optimilor de finală. La aceasta vor participa 24 de echipe, care vor fi împărţite în patru grupe de câte şase formaţii. Premiile totale puse în joc vor fi în valoare de 1,2 milioane de euro plus TVA, cu 50 la sută mai mult decât la ediţia din acest an.

Cupa României în noul format va debuta cu o fază regională, în care formațiile reprezentând judeţele ţării, în număr de 42, vor fi repartizate în 7 zone. Vor rezulta 7 câştigătoare regionale care se vor califica în faza a doua.

În faza a doua vor participa și 69 de echipe din Liga a 3-a. Astfel că numărul participantelor va fi de 76 de echipe.

Celor 38 de câştigătoare ale meciurilor din turul 2 li se vor adăuga alte 19 echipe din Liga a 3-a şi una din liga a doua, rezultând 58 de formaţii.

După turul al treilea se vor califica 29 de formaţii câştigătoare, cărora li se vor adauga alte 19 echipe din liga a doua, pentru un total de 48 de formaţii.

În play-off, fază care înlocuieşte ”16”-imile de finală, vor participa cele 24 de câştigătoare ale turului al treilea plus opt echipe din Liga 1, altele decât participantele în play-off şi ocupantele primelor două locuri în play-out, pentru un total de 32 de formaţii.

După play-off, din care se califică 16 echipe, urmează faza grupelor în care vor intra direct şi cele mai bune opt formaţii din Liga 1. În această fază, cele 24 de echipe rămase în competiţie vor fi împărţite în 4 grupe de câte 6 formații, câte două din urnele valorice 1, 2 şi 3. Vor rezulta, astfel, câte trei meciuri pentru fiecare echipă, cu câte o adversară din fiecare urnă valorică. Primele două echipe din fiecare grupă se califică în faza sferturilor de finală.

Cupa României se va disputa mai apoi în sistem eliminatoriu clasic, cu fazele sferturilor de finală, semifinalelor şi cu finala, disputate toate într-o singură manşă.

FRF a precizat că vor fi 11 date pentru meciurile din Cupa României, iar faza grupelor se va încheia în decembrie.

Prin această schimbare, Federaţia Română de Fotbal şi-a propus creşterea numărului de spectatori, a audienţelor TV şi, implicit, a veniturilor din sponsorizări, dar şi un nivel de joc mai bun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...