Wikipedia

Rezultatele căutării

marți, 24 mai 2022

FOTBAL / ROMÂNIA: Gino Iorgulescu a fost reales preşedinte al LPF cu unanimitate de voturi

Unic candidat, Gino Iorgulescu (66 de ani) a fost reales preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF). Acesta este cel de-al treilea mandat al fostului fotbalist de la Sportul Studențesc.  

Gino Iorgulescu este preşedintele LPF din 14 noiembrie 2013. El a fost reales în această funcţie în 23 octombrie 2017, al doilea mandat fiind pe cinci ani, faţă de patru, cât a durat primul. Întrebat dacă statutul ligii, care prevede doar două mandate pentru preşedinte, a fost modificat ca să poată să candideze, Iorgulescu a răspuns: "O să-i dau cuvântul domnului Justin, pentru că ideea asta e mai... E jurist şi ştie să vă explice mai bine". Secretarul general al LPF a dat următoarea explicație: "Referitor la acea prevedere din statut... Ea a intrat în vigoare ulterior primului mandat. Aşa încât, potrivit unui principiu de drept, care spune că legea nu retroactivează, numărul de mandate se numără de la acel moment. Aşa încât au fost condiţiile statutare legate de acea prevedere", a spus Ştefan, care a adăugat: "Potrivit statutului, având în vedere momentul intrării în vigoare al acestuia, este vorba de primul mandat", a continuat secretarul general al LPF.

De asemenea, toată conducerea anterioară a LPF a fost confirmată cu unanimitate de voturi. Astfel, LPF va fi condusă de Gino Iorgulescu, preşedinte, Robert Pongratz, vicepreşedinte, Justin Ştefan, secretar general, şi Ionuţ Calancea, director economic. "Am avut propuneri de la 15 cluburi, iar alegerea mea, ca şi a celorlalţi, a fost în unanimitate, 16 cluburi", a precizat Iorgulescu.

Născut în 15 mai 1956, la Giurgiu, Gino Iorgulescu s-a format ca fotbalist la formația locală Dunărea, pentru care a evoluat la seniori între 1973 și 1975. Ulterior a evoluat pentru Sportul Studențesc (1975-1989), Progresul București (1976/1977), sub formă de împrumut, și K Beerschot VAC (1989/1990). Acesta a evoluat și pentru prima reprezentativă în 49 de meciuri în care a marcat 3 goluri. A făcut parte din lotul României la Euro 1984. Cu Sportul Studențesc a fost vicecampion în 1986, câștigând Cupa Balcanică în 1980 și fiind finalistă al ediției 1979 a Cupei României. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...