Wikipedia

Rezultatele căutării

duminică, 29 mai 2022

FOTBAL / LIGA CAMPIONILOR: Real Madrid și FC Liverpool au câștigat peste 100 de milioane de euro prin participarea la finală

Uniunea Europeană de Fotbal Asociație (UEFA) a anunţat ce sume au revenit finalistelor ediției 2021/2022 a Ligii Campionilor. Acestea au fost superioare celor acordate echipelor care au jucat finala precedentă, Chelsea Londra, respectiv Manchester City.

Potrivit mundodeportivo.es,  premiul UEFA pentru Real Madrid, câştigătoarea competiției, este de aproape 133 de milioane de euro, ceea ce reprezintă un record. Formația iberică bca primi 119,81 milioane de euro brut, care se va reduce la 116,16 milioane de euro net după deducerea aplicată de UEFA pentru pierderile suferite în timpul pandemiei. Această reducere se va aplica la premiile în bani pentru competiţiile europene până în sezonul 2023/2024. La cele 116 milioane de euro se adaugă şi distribuirea cotei de piaţă (market pool), pentru care Real Madrid ar urma să primească alte 16,8 milioane de euro, aproximativ.

În detaliu, cele 119,81 milioane de euro provin, în primul rând, din ocuparea primei poziţii în clasamentul coeficienţilor UEFA calculat în ultimii zece ani (36,4 milioane de euro). Restul de bani sunt pentru: participarea în faza grupelor (15,64 milioane), cele cinci victorii în grupe (15,07 milioane), calificarea în optimile de finală (9,6 milioane), calificarea în sferturile de finală (10,6 milioane), calificarea în semifinale (12,5 milioane), calificarea în finală (15,5 milioane) şi pentru câştigarea competiţiei (4,5 milioane de euro).

Finalista FC Liverpool va primi aproximativ 103,3 milioane de euro, sumă la care se va adăuga cota de market pool. În această sumă este inclusă și cea primită pe baza istoricului coeficienţilor, care în cazul celor de la Liverpool este de 22,7 milioane de euro.

Sumele încasate de finalistele ediției 2021/2022 sunt mai mari decât cele primite de Chelsea şi Manchester City, finalistele de anul trecut: 70 de miloane de lire sterline, respectiv 60 de milioane de lire sterline (83 de milioane de euro/71 de milioane).

Real Madrid a căștigat finala cu FC Liverpool prin reușita lui Vinicius din minutul 59. Finala a fost dominată de englezi, care au avut un raport uimitor de șuturi la poartă și pe poartă. În minutul 21, Mane a șutat de la marginea careului, însă mingea deviată de Courtois a lovit stâlpul din dreapta sa. 

Un alt moment important s-a petrecut în minutul 43, când golul reușit de Benzema (Real Madrid) n-a fost validat pentru ofsaid, după verificarea VAR. Cu toate acestea, unii consideră că balonul a ajuns la francez deviat de un fotbalist al lui FC Liverpool...

Partida a început cu peste 35 de minute întârziere, din cauza problemelor legate de accesul cu întârziere al suporterilor în stadion. Mai mulţi fani chiar au încercat să forţeze accesul în arenă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...