Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 27 mai 2022

TENIS / WIMBLEDON: Cuvintele "domnişoară" şi "doamnă" nu vor mai apărea pe lista câștigătoarelor

Organizatorii turneului de mare șlem de la Wimbledon au decis să nu mai folosească cuvintele "domnişoară” şi "doamnă” pe lista câştigătorilor întrecerii pe iarbă din capitala Regatului Unit. All England Lawn Tennis Club (AELTC) a folosit aceste formule în faţa numelor campioanelor feminine, dar nu a mai făcut acest lucru pentru bărbaţi.

În 2019, de pildă, câştigătoarea turneului, Simona Halep, a fost trecută atât pe panoul de onoare, cât și pe trofeu drept "Domnişoara S. Halep” (Miss S. Halep), în timp ce numele câştigătorului a fost inscripționat ca N. (pentru Novak) Djokovic.

Potrivit presei britanice, organizatorii turneului londonez hotărâseră deja în 2019 să nu mai anunţe numele jucătorilor precedate de titluri de politețe (domnul) şi au hotărât să facă la fel şi în ceea ce privește inscripționarea trofeului acordat în proba de simplu bărbați, dar și a tabloului de onoare al turneului de la Wimbledon. 

De asemenea, AELTC a optat să nu mai folosească numele de căsătorit pentru campionii care au câştigat la Wimbledon. Americanca Chris Evert, de pildă, a fost trecută cu acest nume pentru victoria ei din 1976, dar în 1981 a apărut ca "Doamna J. M. Lloyd", după căsătoria ei în 1979 cu tenismenul britanic John Lloyd. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...