Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 27 mai 2022

RUGBY: Lupii revin în competițiile continentale, urmând a întâlni echipe din Georgia și Israel

Selecționata Lupilor (Romanian Wolves) revine în competițiile internaționale. Federația Română de Rugby (FRR) a anunțat că această selecționată urmează să debuteze în ediția 2022 a Rugby Europe Super Cup.

Alin Petrache, președintele FRR, a comentat vestea: ”Cu ajutorul acestei selecționate putem să creștem jucători, să-i ajutăm să își îmbunătățească nivelul oferindu-le meciuri puternice la nivel internațional. În plus, putem să creăm acea legătură cu echipele naționale de juniori pe care le avem, România U18 și România U20. Această selecționată a fost creată în 2004 și a fost cea mai bună și de succes platformă în ceea ce privește dezvoltarea rugbyului românesc în ultimii 30 de ani. Dacă este să ne raportăm la ea, în ultimii 18 ani, 96% dintre Stejari au jucat pentru Lupii, 48% dintre ei fiind jucători de U23. În participările în cupele europene această selecționată a disputat 64 de meciuri, cu 15 victorii și un rezultat de egalitate".

Președintele Rugby Europe, Octavian Morariu, a salutat implicarea selecționatei Lupilor în competiția continentală: „Suntem încântați să urăm bun venit echipei Romanian Wolves în noua noastră competiție intercluburi. România reprezintă un punct cheie în dezvoltarea rugbyului european și după succesul primului sezon așteptăm cu nerăbdare să întâmpinăm această nouă echipă și dorim să felicităm federația pentru implicarea în acest proiect”.

Antrenorul principal al Romanian Wolves a fost desemnat Sosene Anesi, care în prezent se ocupă de pregătirea jucătorilor de treisferturi din echipa României, dar și de la CS Dinamo București.

Rugby Europe Super Cup este o competiție anuală intercluburi la care participă echipele sau selecționatele din țările ce sunt membre ale Rugby Europe, federația continentală. Lansată în 2021, aceasta a aliniat la start în prima ediție 8 echipe, cluburi și francize, împărțite în două grupe pe criterii geografice. Prima ediție a fost câștigată de Black Lion din Georgia, care a învins cu 17-14, în finală, pe Lusitanos.

La ediția din 2022 vor participa opt echipe. Acestea vor fi împărțite în două grupe tot pe criterii geografice, est și vest. Formațiile se vor înfrunta în sistemul „fiecare cu fiecare, acasă și în deplasare”. Cele mai valoroase se vor califica în semifinale, iar apoi vor disputa finala și meciul pentru locul 3.

Echipele care s-au înscris până acum:

Grupa de Est: Black Lion (Georgia), Tel-Aviv  Heat (Israel), Romanian Wolves (Romania). A patra echipă urmează să fie confirmată

Grupa de Vest: Brussels Devils (Belgia), Delta (Țările de Jos), Lusitanos (Portugalia), Castilla Y Leon Iberians (Spania)

Programul complet al competiției va fi anunțat în scurt timp de Rugby Europe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...