Wikipedia

Rezultatele căutării

miercuri, 30 martie 2022

FOTBAL / CM 2022 (PRELIMINARII): Un medic FIFA a decedat la Abuja după ce a fost călcat în picioare de spectatori

Confruntarea dintre Nigeria și Ghana (1-1), care a consemnat ratarea calificării echipei gazdă la turneul final al Campionatului Mondial de fotbal a fost marcată de grave incidente. Federaţia de Fotbal din Zambia (ZAF) a anunţat, într-un comunicat de presă, că medicul FIFA Joseph Kabungo a murit, marţi seară, pe Stadionul Abiola din Abuja.

După partidă, fanii Nigeriei au invadat terenul pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de faptul că formaţia lor favorită a ratat calificarea la un turneu final pentru prima dată din 2006. Aproximativ 20.000 de bilete pentru meci au fost oferite gratuit suporterilor nigerieni, astfel încât să se creeze o atmosferă incendiară pe stadion. Poliţia locală a fost nevoită să folosească gaze lacrimogene pentru a-i evacua pe intruși. Aceştia din urmă au distrus porţile, panorile publicitare şi alte instalaţii ale arenei. Susţinătorii oaspeţilor au fost şi ei ţinta violenţelor localnicilor, atât în interiorul, cât şi în afara stadionului. Ținte ale unor obiecte aruncate din tribune, fotbaliștii din Ghana au fost nevoiţi să fugă pe tunel la vestiare. 

Cauzele decesului oficialului FIFA nu au fost stabilite încă, însă moartea acestuia are legătură cu gravele incidente care au avut loc după meci. Potrivit unor surse, acesta ar fi fost doborât, iar apoi călcat în picioare de spectatori... "Este prea devreme pentru a vorbi despre cauza morţii sale, dar vom aştepta raportul complet de la CAF şi FIFA despre ceea ce s-a întâmplat exact. A fost un membru dedicat şi foarte iubit al comunităţii noastre fotbalistice, iar impactul său a fost vast, făcând parte şi din echipa câştigătoare a Cupei Africii în 2012", a declarat Andrew Kamanga, preşedintele ZAF.

Dr. Kabungo acţiona la Abuja ca ofiţer anti-doping la partida dintre Nigeria şi Ghana. El a fost prezent la mai multe turnee finale anterioare şi urma să facă parte din echipa medicală a FIFA şi la ediţia din Qatar.

Campionatul Mondial 2022 

Preliminarii - zona Africa, turul 3

Maroc - RD Congo 4-1 (1-1 în tur)

Tunisia - Mali 0-0 (1-0 în tur)

Algeria - Camerun 1-2 după prelungiri (1-0 în tur)

Senegal - Egipt 1-0 și 3-1 la lovituri de departajare (0-1 în tur)

Nigeria - Ghana 1-1 (0-0 în tur)

Iată celelalte echipe calificate la turneul final al CM din Qatar: Germania, Anglia, Spania, Franța, Belgia, Elveția, Țările de Jos, Croația, Danemarca, Serbia, Polonia, Portugalia (Europa), Canada (America de Nord), Brazilia, Argentina, Uruguay, Ecuador (America de Sud), Coreea de Sud, Japonia, Arabia Saudită, Iran, Qatar (Asia).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...