Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 25 martie 2022

FOTBAL / CM 2022 (BARAJ): Macedonia de Nord a eliminat Italia printr-un gol înscris în prelungiri!

Clasată pe locul 2 în grupa preliminară din care a făcut parte și România, după Germania, Macedonia de Nord a furnizat marea surpriză a „barajului” de calificare la turneul final al Campionatului Mondial din Qatar. Selecționata ex-iugoslavă s-a impus pe terenul Italiei, campioana europeană en-titre.

Unicul gol al confruntării de la Palermo a fost înscris de Trajkovski, cu un șut plasat, în minutul 90+2! Nord-macedonenii au dovedit astfel că victoria obținută pe terenul Germaniei (2-1), în preliminarii, precum și calificarea lor la Euro 2020 n-au fost întâmplătoare. Italia, în schimb, ratează al doilea turneu final de Mondial la rând. Ceea ce reprezintă o contraperformanță pentru o formație care a câștigat titlul suprem în 1934, 1938, 1982 și 2006, fiind finalistă în 1970 și 1994. 

Firește că eșecul a fost resimțit puternic în Italia. Selecţionerul Roberto Mancini a declarat că trăieşte o mare dezamăgire: "Viitorul meu? În vară am trăit cea mai mare bucurie a mea (cu victoria Italiei la Euro) şi astăzi este cea mai mare dezamăgire. E greu de vorbit... Îmi pare foarte rău pentru jucători. Este o echipă care a jucat foarte bine şi a câştigat Euro, vara trecută, pe merit. Îmi pare foarte rău că nu pot merge pentru a doua oară la Campionatul Mondial. Ăsta este fotbalul.  Când pierdem, trebuie să suferim şi să rămânem tăcuţi. Nu este nimic de făcut. Să comentez meciul? Greu de comentat un meci în care am tras de vreo patruzeci de ori pe poartă (32, n.r.) fără a marca... Și am primit un gol în minutul 92. Jucătorii au un viitor mare. Sunt puternici şi au viitor cu Nazionale. Este un moment greu şi aşa va fi şi în următoarele zile. Este legea fotbalului", a declarat Mancini la postul RAI.

Pe aceeași Cale C, Portugalia n-a avut mari probleme în fața Turciei, impunându-se cu 3-1. Golurile au fost reușite de Otavio (min. 15), Jota (min. 42), Nunes (min. 90+4), respectiv Yilmaz (min. 65). Finala pentru un loc la CM, Portugalia – Macedonia de Nord, e programată în 29 martie.

Campionatul Mondial Qatar 2022

Preliminarii - zona Europa

Semifinale

Calea A

Ţara Galilor – Austria 2-1

Meciul Scoţia – Ucraina a fost amânat.

Calea B

Suedia – Cehia 1-0 (după prelungiri_

Rusia - Polonia 0-3 (la masa verde)

FIFA a decis ca Polonia să acceadă fără joc în finală, Rusia fiind exclusă din competiţii.

Calea C

Italia – Macedonia de Nord 0-1

Portugalia – Turcia 3-1

Finale

Calea A

Țara Galilor - Scoția/Ucraina (amânat pentru iunie)

Calea B

Polonia - Suedia (29 martie)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...