Wikipedia

Rezultatele căutării

marți, 29 martie 2022

RUGBY / CUPA MONDIALĂ 2022: Spania e anchetată cu privire la eligibilitatea unui jucător folosit în preliminarii

Federația Internațională de Rugby (World Rugby) a anunţat că va institui o comisie judiciară independentă pentru a examina o potenţială încălcare a articolului 8 din regulament cu privire la dreptul jucătorilor de a juca într-o echipă naţională de seniori. Vizată este Federaţia Spaniolă de Rugby (FER), iar rugbystul în cauză ar fi pilierul Gavin van der Berg, care este de origine din Africa de Sud. 

Posibila încălcare a regulamentului s-ar fi produs în timpul edițiilor 2021 și 2022 ale Campionatului Europei de Rugby (Rugby Europe Championship), în urma cărora ibericii s-au calificat la Cupa Mondială de Rugby 2023. World Rugby a fost înștiințată cu privire la acest caz. "După ce a efectuat o investigaţie iniţială, World Rugby consideră că se justifică o revizuire oficială independentă. Aşa cum se prevede în regulamentele World Rugby. Federaţia Spaniolă de Rugby a cooperat pe deplin pe parcursul anchetei iniţiale", a anunţat forul rugbistic.

Preşedintele Comitetului Judiciar Independent de World Rugby, Christopher Quinlan QC, va forma un Comitet Judiciar pentru a obţine "clarificări cât mai curând posibil, având în vedere impactul potenţial pe care acest lucru l-ar avea asupra Cupei Mondiale de Rugby 2023”, a adăugat World Rugby. Quinlan i-a convocat în comitet pe Nigel Hampton QC (preşedinte), Pamela Woodman şi Frank Hadden.

Născut în Africa de Sud, în 10 ianuarie 1996, Gavin van den Berg a disputat două meciuri oficiale pentru Spania, ambele împotriva Țărilor de Jos. Acesta e suspectat că a părăsit Spania pentru mai mult de 60 de zile în cursul unui an, ceea ce încalcă regulamentul World Rugby în ceea ce privește naturalizarea unui jucător. 

Echipa de rugby a Spaniei s-a calificat la turneul final al Cupei Mondiale Franța 2023 ocupând locul 2 în clasamentul cumulat al edițiilor 2021 și 2022 ale Rugby Europe Championship. În ultimul meci, decisiv, Spania s-a impus cu 33-28 în fața Portugaliei.

În 2018, Spania a fost depunctată în clasamentul REC, ratând calificarea la Cupa Mondială din 2019, tot din cauză că a folosit doi jucători neeligibili. Atunci, au mai fost sancționate din același motiv echipele României și Belgiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...