Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 31 martie 2022

FOTBAL / CM 2022 (PRELIMINARII): Mexic şi SUA s-au calificat direct la turneul final, Costa Rica merge la baraj

Clasate pe locurile 2 și 3 în preliminariile din zona CONCACAF, echipele de fotbal ale Mexicului şi SUA s-au calificat la turneul final al Campionatului Mondial ce se va desfășura la sfârșitul acestui an, în Qatar, alături de Canada, care își asigurase deja prezența. Ocupantă a locului 4, Costa Rica va participa la barajul intercontinental, unde va evolua contra Noii Zeelande.

În ultima rundă a preliminariilor din zona CANCACAF (a 14-a) s-au înregistrat următoarele rezultate: 

Costa Rica - SUA 2-1

Mexic - Salvador 2-0

Jamaica - Honduras 2-1

Panama - Canada 1-0. 

Clasamentul arată astfel: 

1. Canada 28 puncte

2. Mexic 28 puncte

3. SUA 25 puncte

4. Costa Rica 25 puncte

5. Panama 21 puncte

6. Jamaica 11 puncte

7. Salvador 10 puncte

8. Honduras 4 puncte

Mexicul va participa pentru a 17-a oară la CM, în timp ce SUA va bifa a 11-a prezență.

Costa Rica va juca în 13 sau 14 iunie pentru prezenţa la CM în barajul intercontinental cu Noua Zeelandă.

În acest moment, sunt cunoscute 29 de echipe calificate la CM din Qatar, ultimele 3 urmând să fie desemnate după meciuri de baraj. 

Zone Africa: Camerun, Ghana, Maroc, Sénégal, Tunisia

Zona America de Sud: Brazilia, Argentina, Ecuador, Uruguay

Zona America de Nord şi Centrală: Canada, Mexic, SUA

Zona Asia: Qatar (ţara- gazdă), Iran, Coreea de Sud, Japonia, Arabia Saudită

Zona Europa: Danemarca, Germania, Franţa, Belgia, Croaţia, Spania, Serbia, Anglia, Elveţia, Olanda, Portugalia, Polonia.

În Europa, două meciuri programate în iunie vor stabili ultima formaţie calificată. FIFA a amânat pentru luna iunie meciul Scoţia - Ucraina de pe Calea A al Play-Off-ului pentru CM din Qatar. Învingătoarea acestui joc va întâlni, tot în iunie, Ţara Galilor, iar învingătoarea va merge la turneul final.

Peru, locul 5 în preliminariile sud-americane, va juca, în 13 sau 14 iunie, în Qatar, un meci de baraj pentru biletele la turneul final, cu câştigătoarea fazei a patra a preliminariilor asiatice, o partidă ce va opune, la 7 iunie, la Doha, Australia Emiratelor Arabe Unite.

Tragerea la sorţi a grupelor turneului final este programată vineri, de la ora 19.00, la Doha Exhibition and Convention Center (DECC). Cafu (Brazilia), Lothar Matthäus (Germania), Ali Daei (Iran), Bora Milutinovic (Serbia/Mexic), Jay-Jay Okocha (Nigeria), Rabah Madjer (Algéria), Tim Cahill (Australia) şi Adel Ahmed Malallah (Qatar) vor efectua tragerea la sorţi la ceremonia ce va fi prezentată de Carli Lloyd, Jermaine Jenas şi Samantha Johnson.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...