Wikipedia

Rezultatele căutării

marți, 29 martie 2022

ATLETISM: Semimaratonul Bucureşti 2022 va fi organizat în această primăvară

Bucharest Running Club a anunţat, astăzi (marți, 29 martie), că semimaratonul OMV Petrom Bucharest se va desfăşura în 7 și 8 mai, iar maratonul Raiffeisen Bank Bucharest va fi programat în 8 și 9 octombrie 2022. Practic, se revine la perioadele obișnuite în care se organizau aceste curse de alergare înaintea pandemiei COVID-19. Din motive de siguranţă, chiar dacă în ultima perioadă autorităţile au relaxat restricţiile în contextul pandemiei, va exista o limită de 10.000 de participanţi.

Organizatorii au precizat, totodată, că și cursele Copiilor revin din acest an în programul semimaratonului şi maratonului Bucureşti. Cursele se vor desfăşura în mod gratuit, fără timpi înregistraţi şi clasamente, astfel copiii îşi însuşesc valori prin sport precum corectitudinea, iniţiativa şi încrederea de sine. În schimb, în calendarul din 2022 nu va figura și Bucharest 10k & Family Run, cea de-a treia întrecere organizată de Bucharest Running Club. "Cursa de 10 kilometri nu mai figurează în calendarul din acest an. Ne-am axat acum pe cele două mari evenimente. Dar poate în viitor o vom reintroduce", a explicat Valeria Răcilă van Groningen, preşedintele Bucharest Running Club, care a subliniat însă că există curse de 10 kilometri în cadrul celor două evenimente majore organizate în 2022.

Bucharest Running Club a menționat că, în solidaritate cu alergătorii ucraineni, le va acorda acestora gratuitate la înscriere, indiferent de cursa pe care o vor alege. Pe de altă parte, în ceea ce priveşte implicarea socială, parteneriatul pe care BRC îl începe anul acesta cu GivenGain.com vine în sprijinul alergătorilor şi al cauzelor susţinute cu beneficiul unei expuneri internaţionale consistente. Astfel, semimaratonul şi maratonul Bucureşti se alătură evenimentelor majore care utilizează deja această platformă, dintre care enumerăm Maratoanele de la Boston, New York, Chicago, Londra, Paris, Atena.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...