Wikipedia

Rezultatele căutării

marți, 22 martie 2022

HANDBAL / CE 2024 MASCULIN (PRELIMINARII): România va fi în urna a treia valorică la tragerea la sorţi

Echipa masculină de handbal a României a fost repartizată în urna a treia valorică pentru tragerea la sorţi a preliminariilor Campionatului European din 2024, din Germania. Federația Europeană de Handbal (EHF) a anunțat că operațiunea e programată în 31 martie. 

La startul preliminariilor se vor afla 32 de echipe care vor lupta pentru cele 20 de locuri calificante la turneul final din 2024. Totodată, EHF a precizat că echipele Rusiei şi Belarus sunt în continuare excluse din orice competiţie organizată de forul continental, iar în preliminariile CE 2024 acestea au fost înlocuite cu Georgia şi Luxemburg.

Componenţa urnelor valorice pentru tragerea la sorţi din 31 martie:

Urna valorică 1: Norvegia, Franţa, Croaţia, Slovenia, Ungaria, Portugalia, Islanda, Austria

Urna valorică 2: Cehia, Polonia, Olanda, Muntenegru, Macedonia, Serbia, Elveţia, Ucraina

Urna valorică 3: Bosnia, Lituania, Letonia, Israel, Slovacia, Turcia, România, Grecia

Urna valorică 4: Kosovo, Belgia, Estonia, Insulele Feroe, Finlanda, Italia, Georgia, Luxemburg.

Cele 32 de echipe vor fi împărţite în opt grupe a câte patru, din care primele două clasate se vor califica la turneul final. Alte patru locuri vor fi rezervate pentru echipe de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament în urma partidelor doar cu primele două clasate din respectivele grupe.

Naționala noastră a ratat o nouă calificare la un turneu major, fiind întrecută (22-30, 24-22) de Macedonia de Nord în Faza 1 a Play-Off-ului de promovare la Campionatul Mondial din ianuarie 2023. După această „dublă”, antrenorul Xavier Pascual a declarat pentru frh.ro: ”Ce e clar e că avem un model. Un model după care lucrăm, inclusiv cu jucători foarte tineri, care nu au experiență la nivel înalt. Dar trebuie să îmbunătățim asta. În plus, ceea ce văd nu doar după ultimele meciuri, dar și după meciurile pe care le-am jucat la Cluj, în decembrie și ianuarie, este că băieții sunt motivați, că vor să fie în națională și părerea mea e că acum trebuie să construim o echipă și să ne concentrăm pe scopul principal: să jucăm în Turneul Final al Campionatului European. Asta trebuie să facem acum”.

Selecționerul s-a referit la meciurile cu formația ex-iugoslavă: ”După aceste două meciuri cu Macedonia de Nord, unii dintre jucători mi-au arătat că pot fi în Națională, unii băieți care au fost accidentați trebuie și ei să fie aici, aproape toți cei care au jucat de la Cluj încoace au arătat că pot juca la nivel înalt, însă e clar că trebuie să jucăm mai multe meciuri cu miză mare. Suntem pe drumul bun, trebuie să ne urmăm planul, sunt convins că băieții dau tot ce pot, au arătat că muncesc mult, vor să readucă România la un turneu final, iar acest scop este, pentru noi, foarte, foarte important”.

Tragerea la sorţi a grupelor preliminare ale Campionatului European 2024 e programată în 31 martie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...