Wikipedia

Rezultatele căutării

sâmbătă, 26 martie 2022

FOTBAL / ROMÂNIA: Vlad Chiricheș speră ca România să vină ”cu lucruri mai bune” și să câștige în Israel

Căpitan al primei reprezentative de fotbal, Vlad Chiricheş a declarat vineri seară, după meciul de pregătire cu Grecia (0-1), că se bucură pentru debutul lui Octavian Popescu. Fundașul a spus că are senzaţia că o echipă inferioară tricolorilor, Macedonia de Nord, este mai aproape de turneul final al Cupei Mondiale.

După meciul disputat pe stadionul Steaua, Chiricheş a declarat la Pro X: “Şi eu, aseară, nu am avut somn gândindu-mă că am fi putut să fim noi în locul Macedoniei. Cred că ne-a lipsit un gram de şansă. Am senzaţia că o echipă inferioară nouă e mai aproape de Mondial”, a spus Chiricheș, referindu-se la victoria cu 1-0 a Macedoniei de Nord pe terenul Italiei.

Vlad Chiricheş a precizat că pentru naţională meciul cu Grecia şi venirea lui Edward Iordănescu reprezintă un nou început. “Anumite idei noi şi jucători noi. Sperăm ca în viitoarele meciuri să vină şi victoriile. Cred că eu şi Niţă suntem jucători care suntem de mult timp la echipa naţinală. Mister cred că vrea să creeze un ax cu jucători puternici şi cu experienţă. Mister are idei noi, dar trebuie să fim deschişi la tot ceea ce ne prezintă, să luăm tot ce ne transmite şi să aplicăm în teren”.

Căpitanul naţionalei s-a referit și la debutul lui Tavi Popescu: ”A intrat foarte bine. E important să continue să joace şi să aibă evoluţii foarte bune”, a spus Chiricheş, care a mărturisit că s-a simţit foarte bine pe noul stadion Steaua. “Când ajung aici mă simt acasă. Cred că spiritul din Ghencea s-a păstrat, chiar dacă este un stadion nou”.

Pe de altă parte, el speră ca la următorul amical, cu Israel, de marți, 29 martie, tricolorii să vină “cu lucruri mai bune” şi să câştige. “Clar, asta ne dorim cu toţii. Să ne calificăm la un turneu final. Și eu zic că vom realiza asta”, a mai declarat Vlad Chiricheş.

În fața a circa 20.000 de spectatori, echipa de fotbal seniori a României a pierdut (0-1), vineri seară, meciul de pregătire cu selecţionata similară a Greciei. A fost partida de debut pentru Edward Iordănescu ca selecţioner. Unicul gol a fost marcat de Bouchalakis, în minutul 39, cu o lovitură cu capul de la 7 metri. În minutul 23, grecii au marcat prin Giakoumakis, însă reuşita oaspeţilor n-a fost validată din cauza unui ofsaid. Inițial, mingea fusese pusă la centru terenului pentru a se relua jocul.

Au evoluat următoarele echipe:

România: 1. Niţă – 2. Raţiu, 6. Chiricheş (cpt.), 17. Rus (4. Drăguşin, 87), 22. Camora (3. Toşca, 75) – 18. R. Marin, 23. Bordeianu (13. Mihăilă, 75) – 20. Mitriţă (21. Popescu, 62), 8. Cicâldău, 10. Maxim (11. Ivan, 62) – 9. Puşcaş (19. Tănase, 61)

Selecţioner: Edward Iordănescu

Grecia: 1. Vlachodimos – 14. Rota, 22. Mavropanos, 17. Hatzidiakos, 21. Tsimikas – 20. Mantalos-cpt. (15. Chatzigiovanis, 81), 23. Siopis, 5. Bouchalakis (19. Douvikas, 57) – 18. Limnios (11. Bakasetas, 57), 7. Giakoumakis (16. Pavlidis, 72), 10. Pelkas (8. Alexandropoulos, 81)

Selecţioner: Gustavo Poyet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...