Wikipedia

Rezultatele căutării

miercuri, 30 martie 2022

FOTBAL / CM 2022 (PRELIMINARII): Echipele lui Cristiano Ronaldo şi Robert Lewadowski s-au calificat la turneul final

Reprezentativele Portugaliei şi Poloniei au obţinut calificarea la turneul final al Campionatului Mondial de fotbal care se va desfășura la sfârșitul acestui an, în Qatar. Acestea s-au impus în meciurile disputate, marţi, în finalele Play-Off-ului preliminariilor europene, calea B și C. În Calea A, finala Țara Galilor - Ucraina sau Scoția a fost reprogramată pentru iunie.

Pe traseul C, Portugalia a câștigat cu 2-0, acasă, meciul cu Macedonia de Nord. Ambele goluri au fost marcate de Bruno Fernandes, în minutele 32 şi 65. Cristiano Ronaldo a oferit pasa decisivă la primul gol.

Pe Calea B, Polonia a întrecut cu 2-0, tot pe teren propriu, echipa Suediei. Au marcat Lewandowski (min. 49 - penalty) şi Zielinski (min. 43).

Ultima echipă europeană calificată la turneul final al CM va fi stabilită, cel mai probabil, la vară. Federația Internațională de Fotbal Asociație (FIFA) a amânat pentru luna iunie meciul Scoţia - Ucraina, programat pe Calea A, în semifinale. Învingătoarea acestui joc va întâlni, tot în iunie, Ţara Galilor, în finala care va stabil una dintre echipele calificate la turneul final.

Iată celelalte echipe calificate: Germania, Anglia, Spania, Franța, Belgia, Elveția, Țările de Jos, Croația, Danemarca, Serbia (Europa), Canada (America de Nord), Brazilia, Argentina, Uruguay, Ecuador (America de Sud), Camerun, Maroc, Tunisia, Ghana, Senegal (Africa), Coreea de Sud, Japonia, Arabia Saudită, Iran, Qatar (Asia). 

Campionatul Mondial Qatar 2022

Preliminarii - zona Europa

Semifinale

Calea A

Ţara Galilor – Austria 2-1

Meciul Scoţia – Ucraina a fost amânat.

Calea B

Suedia – Cehia 1-0 (după prelungiri_

Rusia - Polonia 0-3 (la masa verde)

FIFA a decis ca Polonia să acceadă fără joc în finală, Rusia fiind exclusă din competiţii.

Calea C

Italia – Macedonia de Nord 0-1

Portugalia – Turcia 3-1

Finale

Calea A

Țara Galilor - Scoția/Ucraina (amânat pentru iunie)

Calea B

Polonia - Suedia 2-0

Calea C

Portugalia - Macedonia de Nord 2-0

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...