Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 24 martie 2022

NATAȚIE: Sportivii din Rusia şi Belarus nu pot concura la Campionatul Mondial

Federația Internațională de Natație (FINA) a hotărât ca sportivii din Rusia şi din Belarus să nu fie acceptaţi la Campionatul Mondial de nataţie de la Budapesta (18 iunie - 3 iulie). Decizia a fost luată ca urmare a invadării militare a Ucrainei.

După anunțul făcut, FINA a fost informată de federaţia de la Moscova că toţi sportivii ruşi s-au retras de la competiţiile organizate sub egida forului mondial care vor avea loc în acest an.

De asemenea, FINA a anulat anterior câteva evenimente programate a se desfășura în Rusia. Miercuri, forul mondial a decis ca Rusia să piardă şi organizarea Campionatului Mondial în bazin scurt, care ar fi trebuit să aibă loc la Kazan, în perioada 17-22 decembrie.

De asemenea, Comitetul Executiv al FINA a anunţat că a deschis o procedură împotriva sportivului rus Evgheni Rîlov, care ar fi participat la mitingul de pe stadionul Lujniki din Moscova. Înotătorul a rămas și fără susținerea financiară a companiei Speedo, producătorul de echipament pentru nataţie anunțând că a reziliat contractul de sponsorizare cu acesta din același motiv. 

De patru ori medaliat olimpic, câștigător al probelor de 100 şi 200 de metri spate la Tokyo 2020, Rîlov a fost unul dintre cei opt sportivi ruşi identificaţi la mitingul găzduit de Putin pe Stadionul Lujniki, locul principal al Jocurilor Olimpice din 1980 de la Moscova şi care a găzduit şi finala Campionatului Mondial de fotbal din 2018. Acesta a apărut pe scenă alături de gimnaste, schiori şi patinatori, toți purtând pufoaice pe care era inscripţionat simbolul naţionalist "Z".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...