Wikipedia

Rezultatele căutării

marți, 29 martie 2022

FOTBAL / AMICAL: Naționala mare a condus în Israel cu 2-0, însă a fost egalată după o evoluție slabă în al doilea mitan

Echipa de fotbal seniori a României a terminat la egalitate, 2-2 (2-0), astăzi (marţi, 29 martie), la Netanya, într-un meci amical, cu reprezentativa similară a Israelului. Oamenii lui Edi Iordănescu au condus cu 2-0, însă după pauză au evoluat foarte slab și au fost egalați.

După un start bun de meci, în care Mihăilă a avut o ocazie bună de gol, în minutul 10, Dennis Man, aflat pe dreapta, a trimis o pasă pe partea opusă la Cicâldău, care a preluat şi a marcat cu un șut plasat din marginea careului de 6 metri. Diferența a fost majorată în minutul 23, când Chiricheş a recuperat un balon la centru terenului, a pătruns către poarta adversă şi i-a pasat foarte bine lui Man, pe partea dreaptă, care, rămas singur cu portarul, a marcat cu un şut de la 12 metri, printre picioarele lui Marciano.

După pauză, și pe fondul unor schimbări efectuate, echipa noastră a avut un joc tot mai ezitant, iar gazdele au profitat de acessta. În minutul 56, la un corner executat de pe partea dreaptă, Dabbur, nemarcat, a înscris cu capul din interiorul careului mic. Egalarea s-a consemnat în minutul 85, când același Dabbour a primit o minge cu spatele la poartă, pe linia de 6 metri, s-a întors şi a marcat fără probleme, sub privirile apărătorilor noștri. 

După partidă, mijlocaşul Alexandru Cicâldău a declarat Cicâldău la Pro X: "Ne doream să câştigăm. Era important pentru noi şi moralul nostru. Cred că am făcut multe lucruri pozitive, dar şi negative, pe care le vom analiza. A fost un meci pe contre. A fost bine că am dat două goluri în prima repriză, dar am primit două şi trebuie să vedem ce e de făcut. Trebuie să sperăm toţi la o calificare la Euro 2024 şi toată ţara trebuie să spere".

Remarcat pentru evoluția sa, Dennis Man a spus la ProX: “M-am simţit bine. Puţin, pe final, am resimţit un pic că am stat câteva zile bolnav. Într-un final mă bucur că am avut 90 de minute pe teren şi am ajutat echipa. Mister a venit cu încredere în noi. Ne-a spus de la început asta. Noi îl susţinem şi suntem fericiţi să-l avem aici. Numărul 10 e un tricou important pentru echipa naţională, dar pentru mine contează mai mult emblema din faţa lui decât ce scrie pe spate”.

Au evoluat următoarele echipe:

Israel: Marciano – Kandil (Yad Abu, 46), Dgani, Goldberg, Davidzada – Kanichowsky (Safouri, 73), Natcho (Glazer, 50), Abu Fani (Peretz, 46) – David (Haziza, 65), Dabbur, Baribo (Solomon, 46). 

Selecţioner: Gadi Brumer

România: Niţă – Manea, Chiricheş (Nedelcearu, 46), Burcă, Toşca (Bancu, 58) – Cicâldău (Bordeianu, 58), M. Marin (Rus, 79), Olaru (Octavian Poepscu, 79) – Mihăilă, Ivan (Alibec, 58), Man. 

Selecţioner: Edward Iordănescu

Arbitru: Daniel Bogdan Stefanski (Polonia)

Într-un alt meci amical, primul pentru Iordănescu în calitate de selecţioner, disputat vineri, 25 mai, pe Stadionul Steaua, România a pierdut (0-1) cu Grecia.

În meciurile următoare, România va întâlni Muntenegru în Grupa 3 a Diviziei B a Ligii Naţiunilor. Primul meci se va disputa în deplasare, la 4 iunie 2022 (ora 21.45), iar returul va fi pe teren propriu, în 14 iunie 2022 (tot la 21.45).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...