Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 24 martie 2022

FOTBAL / DANEMARCA: Christian Eriksen nu mai are COVID-19 şi poate juca pentru națională

Testat pozitiv cu noul coronavirus, în urmă cu câteva zile, Christian Eriksen s-a vindecat de COVID-19. Din acest motiv, mijlocașul va putea participa la meciurile amicale pe care Danemarca le va susține, zilele următoare, cu Olanda şi Serbia. Eriksen a suferit un episod cardiac grav anul trecut, la Euro 2020.

Potrivit selecţionerului Kasper Hjulmand, “cel mai probabil, el va fi pe bancă împotriva Olandei şi apoi vom vedea ce va fi la Amsterdam. Dar el este sută la sută apt pentru a juca acasă”.

Christian Eriksen a fost convocat la echipa naţională a Danemarcei la nouă luni după ce a suferit un stop cardiac pe teren, la meciul cu Finlanda (0-1) de la Euro 2020. El a revenit pe teren, la sfârșitul lunii februarie, la meciul Brentford – Newcastle (0-2). Acesta a intrat pe teren în minutul 52. Eriksen nu a mai jucat fotbal din iunie trecut. Ulterior jucătorului i s-a implantat un defibrilator (ICD), un fel de stimulator cardiac. Ceea ce l-a obligat să-şi rezilieze contractul cu Inter Milano, acest tip de aparat fiind considerat incompatibil cu practicarea fotbalului profesionist în Italia. O reglementare care nu este valabilă în Anglia.

Danezul a semnat un contract valabil până în vară cu Brentford, grupare din prima ligă engleză. Antrenor principal la Brentford, Thomas Frank a explicat aducerea lui Eriksen: "Am profitat de o oportunitate incredibilă de a aduce un jucător de talie mondială la Brentford”.

Născut în 14 februarie 1992, la Middelfart, în Danemarca, Christian Eriksen a început să joace fotbal, ca junior, la formația locală G&BK, în 1995. A trecut apoi pe la centrele de la OB Odense (2005-2009) și Ajax Amsterdam (2009), ultima grupare promovându-l în echipa de seniori. El a mai evoluat în Anglia, la Tottenham (2013-2020).

Danemarca este calificată la turneul final al Campionatului Mondial din Qatar, care se va desfășura la sfârșitul acestui an. Formația nordică va întâlni Olanda, în deplasare, în 26 martie, şi Serbia, pe teren propriu, la 29 martie. Ambele partide sunt de pregătire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...