Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 25 martie 2022

TENIS / WTA: Irina Begu a eliminat-o pe Arina Sabalenka, principala favorită la Miami Open

Ocupantă a locului 70 mondial, Irina Begu a învins-o, astăzi (vineri, 25 martie), pe Arina Sabalenka (Belarus, locul 5 WTA şi cap de serie cu numărul 1), calificându-se în turul 3 al turneului de categorie WTA 1.000 Miami Open. Românca s-a impus cu 6-4, 6-4. Confruntarea a durat o oră şi 41 de minute.

În primul set, Begu a reuşit break-ul când tabela de scor arăta 3-3 şi l-a păstrat până la 6-4, rezultat înregistrat după 41 de minute de joc. În actul secund, Sabalenka a condus cu 1-0 şi 40-0 pe serviciul bucureștencei, dar Begu a anulat mingile de break şi a egalat. Apoi, românca a reuşit break-ul, în ghemul următor şi a păstrat acest avantaj impunându-se cu 6-4. 

După meci, Begu a declarat, potrivit wtatennis.com: "Cred că am fost constantă în tot decursul meciului. Am servit bine. Am jucat pentru fiecare minge. Am încercat să rezist şi asta a fost foarte important pentru mine".

În turul 3, Irina Begu va înfrunta o altă jucătoare din Belarus, pe Aliaksandra Sasnovici (60 WTA), care a produs şi ea o surpriză, eliminând-o (7-6/5, 6-4) pe rusoaica Daria Kasatkina (29 WTA şi cap de serie cu numărul 25). Partida se va disputa în noaptea de 27 spre 28 martie, la ora 1.00. În caz de calificare în optimile de finală, românca ar urma să joace cu învingătoarea partidei Bencic (Elveția, favorita cu nr. 22) - Watson (Marea Britanie). 

Pentru calificarea în turul 3, Begu va primi 54.400 de dolari şi cu 65 de puncte WTA.

Cea mai bună performanţă a Irinei Begu la Miami a fost atingerea optimilor de finală, în 2016.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...