Wikipedia

Rezultatele căutării

luni, 28 martie 2022

TENIS / WTA: Dominată de o jucătoare de 16 ani, Victoria Azarenka a abandonat și a anunţat că va lua o pauză

Victoria Azarenka (locul 16 WTA şi cap de serie cu numărul 12) a abandonat în meciul cu sportiva cehă Linda Fruhvirtova (16 ani, locul 279 WTA), beneficiară a aunui wild card, în turul 3 la Miami Open. Jucătoarea din Belarus a decis să se retragă de pe teren în momentul în care adversara ei conducea cu 6-2, 3-0, după 45 de minute. 

Dublă câştigătoare a Australian Open, Azarenka şi-a luat pur şi simplu geanta, a dat mâna cu arbitrul şi a părăsit terenul spre uimirea tuturor. După meci, fostul lider WTA a declarat că vrea să facă o pauză în careiera ei după mai "multe săptămâni stresante" pe plan personal. "Nu ar fi trebuit să joc azi (n.r. - duminică). Ultimele săptămâni au fost foarte stresante la nivel personal. Ultimul meci a fost greu, dar am vrut să joc în faţa acestui public grozav. Am vrut să joc, dar a fost o greşeală. Sper să iau o pauză şi să mă pot întoarce. Aştept mereu cu nerăbdare provocarea şi presiunea competiţiei, dar astăzi a fost prea mult. Trebuie şi voi învăţa din asta", a spus, într-un comunicat, jucătoarea din Belarus, campioană în 2009, 2011 şi 2016 la Miami.

Prin calificarea în ”optimi”, Fruhvirtova a devenit cea mai tânără jucătoare care atinge această fază la Miami după Maria Şarapova şi Tatiana Golovin, ambele în 2004. Tânăra jucătoare, care a eliminat-o în turul 2 pe Elise Mertens din Belgia (24 WTA) o va întâlni în faza următoare cu Paula Badosa (Spania, locul 6 WTA şi cap de serie cu numărul 5).

La ediția din acest an a Miami Open s-a înregistrat o serie de retrageri. În primul tur, Maryna Zanevska (Belgia, locul 68 WTA) a părăsit terenul după ce a pierdut cu 2-6 primul set al meciului cu Kaia Kanepi (Estonia, 61 WTA). În aceeaşi fază, jucătoarea italiană Camila Giorgi (67 WTA) a jucat doar un set (5-7) cu Ana Bondar (Ungaria, locul 76 WTA). De asemenea, Simona Halep s-a retras înaintea meciului pe care urma să-l joace în turul 2 cu Daria Saville (Australia, locul 249 WTA). Promovată în turul 3 fără să joace, jucătoarea de la antipozi a beneficiat şi de abandonul Katerinei Siniakova din Cehia (53 WTA), atunci când tabela de scor arăta 6-1, 1-0. 

Nici japoneza Naomi Osaka (77 WTA) nu a jucat în turul 3, trecând în optimi după retragerea jucătoarei Karolina Muchova, locul 74 WTA. Pe de altă parte, asiatica a avut o reacție ciudată după ce a fost eliminată de la Indian Wells, în 13 martie. Învinsă de rusoaica Veronika Kudermetova, în turul 2, jucătoarea japoneză de tenis a reacționat după ce a fost jignită de o spectatoare la începutul meciului. Nipona a izbucnit în plâns de mai multe ori. Ea s-a adresat publicului după meci: "Voiam doar să vă mulţumesc”, a şoptit ea în aplauzele puternice ale publicului, moment în care ochii i s-au umplut de lacrimi. "Cred că am plâns destul în faţa camerelor... (n.r. - după ce s-a oprit din plâns). Sincer să fiu, am mai fost jignită înainte fără să mă deranjeze cu adevărat, dar fiind aici... Am văzut un videoclip cu Venus şi Serena (n.r. - Williams) fiind jignite aici. Dacă nu l-aţi urmărit niciodată, ar trebui! Nu ştiu de ce, dar mi-a intrat în cap. Era într-o buclă în capul meu. Încerc să nu plâng... Vreau doar să vă mulţumesc. Şi felicitări (n.r. - adresându-se Veronikăi Kudermetova, care a rămas la marginea terenului)!", a spus Osaka. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...