Wikipedia

Rezultatele căutării

miercuri, 30 martie 2022

FOTBAL / CM 2022 (PRELIMINARII): Salah a fost ținta laserelor manevrate de spectatorii din Senegal

Ultima etapă disputată în zona africană a preliminariilor Campionatului Mondial de fotbal 2022 a fost marcată de unele incidente. În Senegal, Salah şi coechipierii săi egipteni au fost ”orbiţi” de laserele manevrate din tribună, ratând la penalty-uri. Echipele Camerunului, Ghanei, Marocului, Senegalului şi Tunisiei s-au calificat la turneul final. 

Campioană a Africii, Senegalul a depășit (3-1) Egiptul la loviturile de departajare. După 120 de minute de joc, gazdele s-au impus cu 1-0, egalând situaţia la general (în tur, Egiptul a câștigat cu 1-0). S-a trecut la executarea loviturile de departajare, gazdele având câştig de cauză, așa cum s-a întâmplat și în finala Cupei Africii pe Naţiuni (atunci, Senegal s-a impus cu 4-2 în faţa Egiptului). 

Vizaţi de lasere manevrate din tribune (au asistat 55.000 de spectatori), egiptenii Mohamed Salah, Zizo şi Mostafa Mohamed au ratat de la 11 metri (de la egipteni, a transformat doar El Solia). De la Senegal, au marcat Ismaila Sarr, Dieng şi Sadio Mane, iar Koulibaly şi Ciss n-au nimerit ținta. 

De o calificare dramatică a avut parte Camerun. Învinși în tur, acasă (0-1), ”Leii neîmblânziţi” s-au impus cu 2-1 în Algeria. Camerun a avut 1-0 după 90 de minute, Choupo-Moting marcând în minutul 22. Algeria a egalat în minutul 118 din prelungiri, prin Touba, dar oaspeții au reuşit un al doilea gol prin Toko Ekambi, în prelungirile... prelungirilor (min. 120+4).

Într-un alt meci, Ghana a remizat (1-1) în Nigeria, după 0-0 în tur. Ghanezii merg la Mondiale pe baza regulei golului marcat în deplasare, care nu a fost abrogată de Confederația Africană de Fotbal (CAF).

CM 2022 

Preliminarii - zona Africa, turul 3

Maroc - RD Congo 4-1 (1-1 în tur)

Tunisia - Mali 0-0 (1-0 în tur)

Algeria - Camerun 1-2 după prelungiri (1-0 în tur)

Senegal - Egipt 1-0 și 3-1 la lovituri de departajare (0-1 în tur)

Nigeria - Ghana 1-1 (0-0 în tur)

Iată celelalte echipe calificate la turneul final al CM din Qatar: Germania, Anglia, Spania, Franța, Belgia, Elveția, Țările de Jos, Croația, Danemarca, Serbia, Polonia, Portugalia (Europa), Canada (America de Nord), Brazilia, Argentina, Uruguay, Ecuador (America de Sud), Coreea de Sud, Japonia, Arabia Saudită, Iran, Qatar (Asia). 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...