Wikipedia

Rezultatele căutării

miercuri, 23 martie 2022

HOCHEI PE GHEAȚĂ: Naționala feminină a fost exclusă de la Campionatul Mondial feminin de la Sofia

Reprezentativa feminină de senioare a fost nevoită să se retragă de la Campionatul Mondial de la Sofia. Decizia a fost luată pentru că nu respectă regulamentul Federaţiei Internaţionale de Hochei pe Gheaţă, care prevede că toate jucătoarele trebuie să fie vaccinate.

Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă (FRHG) a precizat într-o postare pe Facebook: "Din păcate, FRHG a trebuit să retragă echipa de senioare a României de la Campionatul Mondial de Senioare din Bulgaria, de la Sofia. Cerinţele IIHF prevăd ca toate jucătoarele să fie vaccinate. România nu a putut asigura această condiţie. În România, legea nu prevede obligativitatea vaccinării".

România făcea parte din Grupa A a Diviziei a treia, alături de Belgia, Bulgaria şi Lituania. În această grupă ar fi trebuit să fi, de asemenea, Ucraina şi Hong Kong, însă cele două echipe s-au retras. Prims din cauza războiului, cealaltă din cauza Covid-19. România urma să joace cu Lituania, în 4 aprilie, cu Bulgaria, în 5 aprilie, și cu Belgia, în 7 aprilie. 

În Grupa B sunt repartizate Bosnia-Herţegovina, Estonia, Israel, Serbia, ţara gazdă, şi Iran. Ultima reprezentativă a declinat participarea pentru că nu vrea să joace cu Israel. Prima clasată promovează în divizia superioară. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...