Wikipedia

Rezultatele căutării

miercuri, 30 martie 2022

FOTBAL / CM 2022 (PRELIMINARII): Peru s-a calificat în barajul intercontinental pentru turneul final

Echipa de fotbal a statului Peru a ocupat locul reprezentantei Americii de Sud în barajul intercontinental pentru calificarea la turneul final al Campionatului Mondial ce se va desfășura în Qatar, la sfârșitul acestui an. Acolo, echipa sud-americană va înfrunta câștigătoarea disputei Australia - Emiratele Arabe Unite. Chile şi Columbia au ratat participarea la principala competiție din sportul cu balonul rotund. Brazilia, Argentina, Uruguay şi Ecuador au obţinut calificare directă la turneul final după ce au ocupat primele patru locuri în grupă. 

Peru a învins cu 2-0, marţi, 29 martie, pe teren propriu, pe Paraguay, golurile fiind marcate de Lapadula (min. 5) şi Yotun (min. 42), în ultima etapă a preliminariilor Conmebol. În aceeași rundă, Chile a pierdut (0-2), acasă, iar Columbia s-a impus (1-0), în Venezuela, însă n-au reușit să prindă locul 5.

Fără Neymar Jr şi Vinicius Jr, Brazilia s-a impus cu 4-0 în Bolivia, în timp ce Argentina, cu Messi pe teren 90 tot meciul, a remizat (1-1) în Ecuador.

Peru va juca, în 13 sau 14 iunie, în Qatar, un meci de baraj pentru calificarea la turneul final, cu câştigătoarea fazei a patra a preliminariilor asiatice, o partidă ce va opune, în 7 iunie, la Doha, echipele Australiei și Emiratelor Arabe Unite. 

Iată celelalte echipe calificate la turneul final al CM din Qatar: Germania, Anglia, Spania, Franța, Belgia, Elveția, Țările de Jos, Croația, Danemarca, Serbia, Polonia, Portugalia (Europa), Canada (America de Nord), Brazilia, Argentina, Uruguay, Ecuador (America de Sud), Camerun, Maroc, Tunisia, Ghana, Senegal (Africa), Coreea de Sud, Japonia, Arabia Saudită, Iran, Qatar (Asia). 

Campionatul Mondial Qatar 2022

Preliminarii - zona America de Sud

Etapa a 18-a (ultima)

Miercuri, 30 martie

Ecuador - Argentina 1-1

Bolivia - Brazilia 0-4

Venezuela - Columbia 0-1

Peru - Paraguay 2-0

Chile - Uruguay 0-2

Clasament

1. Brazilia 45 puncte

2. Argentina 39 puncte

3. Uruguay 28 puncte

4. Ecuador 26 puncte

5. Peru 24 puncte

6. Columbia 23 puncte

7. Chile 19 puncte

8. Paraguay 16 puncte

9. Bolivia 15 puncte

10. Venezuela 10 puncte

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...