Wikipedia

Rezultatele căutării

marți, 29 martie 2022

FOTBAL / CM 2022 (PRELIMINARII): Jucătorilor Macedoniei de Nord li s-a primis o primă de 500.000 de euro dacă se califică la turneul final

Premierul Macedoniei de Nord, Dimitar Kovacevski, le-a promis componenților echipei de fotbal a țării balcanice o primă în valoare de 500.000 de euro dacă vor reuşi să se califice la turneul final al Campionatului Mondial de fotbal, care se va desfășura la sfârșitul acestui an, în Qatar. În semifinală, fosta adversară a României a furnizat o surpriză impunându-se cu 1-0 pe terenul Italiei, deținătoare a titlului european.

Premierul nord-macedonean a făcut promisiunea duminică, 27 martie, atunci când a urcat în avionul primei reprezentative care se pregătea de plecarea în Portugalia. Pentru un loc la turneul final al CM, Macedonia de Nord întâlneşte Portugalia, astăzi (marţi, 29 martie), de la ora 21.45, pe arena Dragao din Porto. Tot astăzi e programată și semifinala Polonia - Suedia (Calea B), în timp ce disputa Țara Galilor - Scoția/Ucraina e amânată pentru iunie (Calea C). 

Adversară a României în preliminarii, Macedonia de Nord a reuşit să câștige cu 2-1 în Germania. Apoi, în semifinala de pe Calea A, a furnizat marea surpriză de a elimina Italia, impunându-se chiar pe terenul campioanei europene. Nord-macedonenii au câștigat cu un gol marcat de Trajkovski, în minutul 90+2.

Campionatul Mondial Qatar 2022

Preliminarii - zona Europa

Semifinale

Calea A

Ţara Galilor – Austria 2-1

Meciul Scoţia – Ucraina a fost amânat.

Calea B

Suedia – Cehia 1-0 (după prelungiri_

Rusia - Polonia 0-3 (la masa verde)

FIFA a decis ca Polonia să acceadă fără joc în finală, Rusia fiind exclusă din competiţii.

Calea C

Italia – Macedonia de Nord 0-1

Portugalia – Turcia 3-1

Finale

Calea A

Țara Galilor - Scoția/Ucraina (amânat pentru iunie)

Calea B

Polonia - Suedia (29 martie)

Calea C

Portugalia - Macedonia de Nord (29 martie)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...