Wikipedia

Rezultatele căutării

duminică, 27 martie 2022

FORMULA 1 / MP ARABIA SAUDITĂ: Max Verstappen a câştigat cursa de la Jeddah

Olandezul Max Verstappen (Red Bull Racing) a câştigat, astăzi (duminică, 27 martie), Marele Premiu al Arabiei Saudite, a doua etapă a ediției 2022 a Campionatului Mondial de Formula 1, desfășurată pe circuitul de la Jeddah. Podiumul a fost completat de piloții echipei Ferrari, Charles Leclerc și Carlos Sainz.

Deținător al titlului mondial, Verstappen a bifat victoria cu numărul 21 din Marele Circ. Olandezul a fost cronometrat într-o oră, 24 de minute, 19 secunde și 293 miimi, fiind mai rapid cu 549 de miimi decât Charles Leclerc, care se impusese în MP al Bahrainului, primul din acest sezon. Verstappen a declanșat atacul prin care l-a depășit pe pilotul din Monaco în turul 47. Apoi, el și-a conservat poziția de lider până la final.  

Carlos Sainz Jr. a încheiat cursa cu o întârziere de 8 secunde și 97 de miimi față de învingător.  Pilotul spaniol s-a aflat la al doilea podium din acest an şi al optulea de când participă la Formula 1. 

Plecat din pole position pentru prima oară în cariera sa, mexicanul Sergio Perez (Red Bull) a ocupat locul 4, la 10 secunde și 800 de miimi față de Verstappen. Pe locurile următoare au terminat George Russell (Mercedes), Esteban Ocon (Alpine), Lando Norris (McLaren), Pierre Gasly (AlphaTauri), Kevin Magnussen (Haas) şi Lewis Hamilton (Mercedes).

Etapa următoare, Marele Premiu al Australiei, e programată în 10 aprilie, la Melbourne.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...