Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 24 martie 2022

FOTBAL: Rusia vrea să organizeze Euro 2028 sau 2032, în ciuda invadării Ucrainei

Federația de Fotbal din Rusia intenționeazî să depună un dosar de candidatură a acestei țări pentru găzduirea turneului final al Campionatului European din 2028 sau 2032. Decizia ar fi luată deși țara est-europeană e vizată de numeroase sancţiuni în plan mondial ca urmare a invadării Ucrainei.

Rusia are infrastructura necesară unei asemenea organizării, acolo desfășurându-se turneul final al Campionatului Mondial de fotbal din 2018. Informația a fost difuzată de ”Sport Express” şi TASS, care au precizat că forul de la Moscova se pregăteşte să depună dosarul de candidatură.

De asemenea, a fost prezentată și declarația lui Rustem Saimanov, director general al clubului Rubin Kazan şi membru al Comitetului Executiv al Federaţiei de Fotbal din Rusia: “Nu este o glumă. Viaţa continuă pentru noi. Suntem deschişi şi pregătiţi”.

Pe de altă parte, Uniunea Europeană de Fotbal Asociație (UEFA) a confirmat informația, anunţând la rândul său că Rusia îşi doreşte să găzduiască Euro 2028 sau Euro 2032. Forul continental a recepționat declaraţiile de intenție ale federaţiei ruse.

Dincolo de războiul din Ucraina și sancțiunile care o afectează, Rusia va avea și o concurență serioasă dacă va candida. Pentru Euro 2028, și-au anunțat intenția de a candida Turcia şi, în comun, Anglia, Irlanda de Nord, Irlanda, Scoţia şi Ţara Galilor. Iar pentru Euro 2032, sunt interesate Turcia, în caz că nu va primi organizarea ediției 2028, şi Italia.

UEFA va desemna gazdele celor două competiţii în septembrie 2023. Turneul final al ediției următoare a Campionatului European, din 2024, va fi organizată în Germania. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...