Wikipedia

Rezultatele căutării

luni, 28 martie 2022

FOTBAL / CM 2022: Echipa Canadei s-a calificat la turneul final după 36 de ani

Reprezentativa de fotbal a Canadei a obţinut calificarea la turneul final al Campionatului Mondial după 36 de ani. Formația din America de Nord a câștigat cu 4-0, duminică, 27 martie, la Toronto, meciul cu echipa naţională din Jamaica. Golurile au fost marcate de Larin (min. 13), Buchanan (min. 44), Hoilett (min. 83) şi Mariappa (min. 88 - autogol).

Canada a mai participat o dată la o ediţie a CM, în 1986, în Mexic, când nu a obținut niciun punct și nu a marcat vreun gol. Cu o etapă înaintea finalului preliminariilor în zona CONCACAF, această reprezentativă ocupă locul 1, cu 28 de puncte în 13 meciuri. La turneul final se califică şi echipele de pe locurile 2 şi 3, ocupate acum de SUA şi Mexic, cu câte 25 de puncte fircare. Ocupanta locului 4, pe care se află Costa Rica, 22 de puncte, va participa la un baraj intercontinental. După aceste formații se află Panama (18 puncte), Salvador (10p), Jamaica (8p) și Honduras (4p). 

În ultima etapă, în 31 martie, sunt programate partidele Costa Rica - SUA, Mexic - Salvador, Jamaica - Honduras și Panama - Canada. 

Selecţionata antrenată de John Herdman (46 de ani) este a 20-a echipă calificată la turneul final care va avea loc în Qatar, la sfârşitul acestui an. Iată celelalte echipe calificate: Germania, Anglia, Spania, Franța, Belgia, Elveția, Țările de Jos, Croația, Danemarca, Serbia (Europa), Brazilia, Argentina, Uruguay, Ecuador (America de Sud), Coreea de Sud, Japonia, Arabia Saudită, Iran, Qatar (Asia). 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...