Wikipedia

Rezultatele căutării

duminică, 16 august 2020

FOTBAL / ANGLIA: Kevin De Bruyne a fost desemnat jucătorul campionatului în Premier League

Component al echipei Manchester City, Kevin De Bruyne (29 de ani) a fost ales jucătorul ediției 2019/2020 din Premier League. Belgianul a bifat al 5-lea an în campionatul de fotbal al Angliei.  
Pentru acest trofeu au mai fost nominalizați Jordan Henderson, Trent Alexander-Arnold, Sadio Mane (toți trei de la campioana Liverpool), Danny Ings (Southampton), Nick Pope (Burnley) şi Jamie Vardy (Leicester).
De Bruyne este cel de-al treilea fotbalist belgian care obţine trofeul din 1994/1995 încoace, după Vincent Kompany (2011/2012), care a evoluat tot pentru Manchester City, și Eden Hazard (2014/2015), care a jucat pentru Chelsea Londra. De altfel, Belgia ocupă locul 3 într-un clasament al țărilor care au avut câștigători ai trogelui Premier League Player of the Season, după Anglia (6) și Franța (4), dar înaintea Olandei (2), Portugaliei (2) și Serbiei (2). În privința cluburilor, Manchester United a avut 8 fotbaliști câștigători, fiind urmată de Arsenal (4) și Liverpool (4).  
Belgianul a fost ales prin votul fanilor pe site-ul EA SPORTS, dar şi cel al căpitanilor celor 20 de echipe şi al unei comisii de experţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...