Wikipedia

Rezultatele căutării

miercuri, 7 septembrie 2022

FOTBAL / ROMÂNIA: FRF a precizat în ce situaţii poate fi folosit VAR

Federația Română de Fotbal (FRF) a precizat, astăzi (miercuri, 7 septembrie), pe site-ul oficial în ce situații ale jocului poate fi folosit VAR-ul. Comunicarea a fost făcută în contextul în care s-au iscat numeroase discuții după utilizarea arbitrajului video la meciurile ediției în curs a Superligii.

Iată care sunt situațiile menționate pe site-ul frf.ro: 

GOLURI. Rol de asistenţă a „centralului” în a determina dacă în faza premergătoare înscrierii unui gol a existat vreun incident care poate duce la anularea reuşitei. Jocul este întrerupt doar odată ce mingea a trecut linia porţii, pentru a nu afecta cursivitatea partidei.

PENALTY. Rol de a clarifica situaţiile de acordare a loviturilor de la 11 metri. Poate decide acordarea unui penalty sau anularea unei decizii iniţiale de a acorda lovitura de pedeapsă.

ELIMINARE. Rol în identificarea situaţiilor în care se impune acordarea unui cartonaş roşu sau anularea unei astfel de decizii.

IDENTITATEA JUCĂTORILOR. Atunci când arbitrul acordă cartonaşe jucătorilor, VAR va confirma arbitrului identitatea jucătorilor ce meritau sancţiunea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...