Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 22 septembrie 2022

TENIS / WTA: Naomi Osaka s-a retras de la turneul de la Tokyo

Fost număr 1 mondial, Naomi Osaka (24 de ani) a anunțat, astăzi (joi, 22 septembrie), că nu va participa la turneul de la Tokyo. Jucătoarea japoneză de tenis se confruntă cu dureri abdominale.

După ce a beneficiat de abandonul australiencei Daria Saville, Naomi Osaka urma să o întâlnească în turul doi pe brazilianca Beatriz Haddad Maia, favorita cu numărul 5, însă a fost forţată să renunţe. „Este o onoare să pot juca la Toray Pan Pacific Open, în faţa tuturor acestor fani minunaţi, aici, în Japonia”, a precizat Osaka într-un comunicat remis organizatorilor turneului. „Acest turneu a fost întotdeauna şi va rămâne un turneu special pentru mine şi mi-aş fi dorit să intru astăzi pe teren, însă corpul meu nu îmi permite”.

Ajunsă pe locul 48 în lume, Osaka încearcă să revină la nivelul care i-a permis să câştige patru turnee de mare șlem. Ea a fost eliminată în primul tur al turneului de la Cincinnati, precum și la US Open, în august. De asemenea, ea a renunţat la meciul de deschidere de la Toronto, în 10 august, din cauza durerilor de spate. 

În 2022, Osaka a disputat 24 de meciuri și s-a impus în 14. Ea a jucat finala la Miami, fiind învinsă de liderul mondial, Iga Swiatek. 

Jucătoarea niponă se calificase în turul 2 al turneului de la Tokyo, acolo unde este deţinătoarea titlului prin câștigarea ultimei ediţii în 2019, în urma abandonului australiancei Daria Saville, accidentată la genunchi.

În sferturile de finală, mâine (vineri, 23 septembrie) Haddad Maia o va înfrunta pe rusoaica Kudermetova. În aceeași fază a turneului se vorm mai disputa meciurile Zheng (China) - Liu (SUA), Samsanova (Rusia) - Muguruza (Spania / CS3) și Martic (Croația) - Zhang (China). 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...