Wikipedia

Rezultatele căutării

miercuri, 7 septembrie 2022

FOTBAL / GERMANIA: RB Leipzig l-a demis pe antrenorul Domenico Tedesco

Eșecul suferit pe teren propriu, contra formației ucrainene Șahtior Donețk, în grupele Ligii Campionilor a făcut o victimă. Clubul RB Leipzig a anunţat, astăzi (miercuri, 7 septembrie), că s-a despărţit de tehnicianul Domenico Tedesco.

Oliver Mintzlaff, CEO RB Leipzig, a dat câteva explicații: „A fost o decizie foarte dificilă pentru noi. Domenico este un antrenor fantastic, care va obţine multe succese. Însă având în vedere startul mediocru al sezonului de Bundasliga şi înfrângerile recente cu Eintracht şi Şahtior, credem că o schimbare la conducerea tehnică este calea corectă pentru a răsturna situaţia”.

Leipzig a pierdut cu 1-4, pe teren propriu, meciul de marţi seară cu Şahtior Doneţk, în grupele Ligii Campionilor. De asemenea, echipa germană ocupă locul 11 după cinci etape din campionat, având o victorie, două egaluri și două înfrângeri. 

Născut în 12 septembrie 1985, la Rossano, în Calabria, Tedesco antrena pe Leipzig din 9 decembrie 2021 și avea contract până în 30 iunie 2023. În trecut, el a mai pregătit formațiile Schalke 04 (2017-2019) și Spartak Moscova (2019-2021). El a câștigat Cupa Germaniei cu Leipzig, anul acesta. În vară, Leipzig a pierdut la scor în Supercupa Germaniei cu Bayern Munchen. De asemenea, anul acesta a calificat pe Leipzig în semifinalele Ligii Europa, acolo unde a fost eliminată de Glasgow Rangers.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...