Wikipedia

Rezultatele căutării

luni, 5 septembrie 2022

FOTBAL / ROMÂNIA: Portarul Plamen Iliev a semnat cu Universitatea Cluj

Fără victorie în această ediția de campionat, Universitatea Cluj a reușit să mai legitimeze un jucător în ultimele ore ale perioadei de transferuri. Ultimul venit la „șepcile roșii” este portarul Plamen Iliev (30 de ani). Cu gabarit (1,82 metri), acesta are în palmares trei titluri de campion și o cupă în Bulgaria.

Originar din Botevgrad, localitate în care s-a născut în 30 noiembrie 1991, Plamen Iliev a început să joace fotbal la clubul local Balkan. La 15 ani avea loc prima mutare din cariera sa, ajungând la academia clubului Vidima Rakovski. În 2009, pe când avea doar 17 ani, debuta la seniori pentru Vidima Rakovski, formaţie care activa pe atunci în liga secundă din Bulgaria. A devenit rapid titular pe postul de portar şi a fost remarcat imediat de Levski Sofia, transferul în prima ligă producându-se în decembrie 2010.

A reuşit să se impună rapid şi la noua echipă. În doar jumătate de an competiționa a adunat 14 prezenţe în toate competiţiile, 10 partide fiind fără gol primit. Evoluţiile sale au ajutat-o pe Levski să încheie campionatul pe poziţia a doua şi să ajungă în preliminariile Europa League. A jucat timp de patru ani şi jumătate la Levski Sofia, răstimp în care a strâns 123 de partide, dintre care 54 fără gol primit.

La începutul anului competițional 2015/2016, Plamen Iliev s-a transferat în Româniam la FC Botoşani. În primul an petrecut la formaţia din nordul Moldovei a bifat 28 de partide. După încă jumătate de an, a schimbat echipa, semnând cu Astra Giurgiu. Pentru giurgiuveni a jucat pe o perioadă de doi ani competiționali, în care a îmbrăcat tricoul echipei în 58 de meciuri, dintre care 20 în care a închis poarta.

În ianuarie 2019, goalkeeper-ul a revenit în Bulgaria la Ludogorets Razgrad. În returul campionatului 2018/2019, acesta a fost utilizat în 12 partide, şapte dintre acestea fără gol primit, având o contribuţie importantă la cel de-al optulea titlu consecutiv câştigat de formaţia din Razgrad. Alături de Ludogorets a câştigat încă două campionate în edițiile 2019/2020 şi 2020/2021, dar şi Supercupa în 2019/2020. De asemenea, în tricoul lui Ludogorets a bifat şi primele prezenţe în grupele unei competiţii europene. Se întâmpla în anul 2019/2020, când a apărat în cinci dintre partidele jucate de bulgari în grupele Europa League, ajungând până în „16”-imi, unde gruparea a fost eliminată de Inter Milano. În total, Plamen Iliev a bifat 59 de partide pentru Ludogorets, dintre care 27 fără gol primit.

În prima parte a anului trecut, Iliev a jucat pentru Dinamo Bucureşti, după care în a doua parte a stagiunii a jucat la Hermannstadt, echipă cu care a promovat în Liga 1. 

Constanţa arătată pe teren i-a adus portarului şi prezenţe în echipa naţională a Bulgariei. Debutul său s-a produs în 29 mai 2012, într-un meci amical pierdut cu Turcia. În total, acesta a strâns 19 partide în tricoul ţării sale, dintre care 14 în competiţiile oficiale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...