Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 8 septembrie 2022

CICLISM / TURUL ROMÂNIEI 2022: Cehul Daniel Babor a câștigat la sprint etapa a doua și a preluat tricoul galben

Component al echipei Elkov-Kasper, ceh Daniel Babor a câştigat, la sprint, etapa a doua din cadrul ediției 2022 a Turului României la ciclism, desfăşurată astăzi (joi, 8 septembrie), între Bistriţa şi Târgu Mureş. Acesta a fost mai rapid decât Eduard Grosu, iar bonusul de zece secunde i-a adus şi tricoul galben de lider al cursei.

În lungime de 169 de kilometri și având pe parcurs trei sprinturi şi două căţărări repertoriate, etapa a doua a fost una calmă. Potrivit paginii de Facebook a întrecerii, „evadarea zilei a avut în componenţă patru sportivi: cehul Michal Schuran (ATT Investment), românul Jozsef-Attila Malnasi (Giotti Victoria-Savini Due), columbianul Yeison Sebastian Reyes Ortega (Team Medellin EPM) şi canadianul Julien Gagne (Premier Tech U23). Acest grup a reuşit să se îndepărteze de pluton la aproape 5 minute, însă ecartul a scăzut spre finalul cursei şi plutonul a redevenit compact”.

Babor a câștigat etapa în 3h 49:50, fiind urmat de olandezul Joren Bloem (ABLOC CT) şi italianul Nicolas Dalla Vale (Giotti Victoria-Savini Due), care au sosit în același timp. Eduard Grosu (Drone Hopper) s-a clasat al şaptelea, în acelaşi timp cu învingătorul.

În clasamentul general, Babor este lider, urmat la 2 secunde de Eduard Grosu şi la 6 de Nicolas Dalla Vale. Daniel Crista (România) se află şi el între primii zece (locul 9), la 11 secunde de lider.

Celelalte tricouri distincte sunt purtate de următorii cicliști:

Tricoul verde (căţărători) - irlandezul Cormac McGeough (Wildlife Generation)

Tricoul roşu (sprinteri) - Daniel Babor (Elkov Kasper)

Tricoul alb (cel mai bun tânăr rutier, U23) - germanul Mika Heming (ATT Investments)

Tricoul albastru (cel mai bun român) - Eduard Grosu (Drone Hopper) 

Etapa a treia, de vineri, 9 septembrie, se va desfăşura între Târgu Mureş şi Făgăraş Cetate (154 km).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...