Wikipedia

Rezultatele căutării

marți, 20 septembrie 2022

FOTBAL / POLONIA: Robert Lewandowski va purta o banderolă de căpitan în culorile Ucrainei la CM din Qatar

Căpitan al reprezentativei de fotbal a Poloniei, Robert Lewandowski va purta o banderolă în culorile Ucrainei la Campionatul Mondial din Qatar, competiţie care se va desfășura în perioada 20 noiembrie - 18 decembrie a acestui an. Fost internaţional şi selecţioner al Ucrainei, Andrei Şevcenko i-a înmânat atacantului Barcelonei banderola pe Stadionul Naţional din Varşovia.

Lewandowski a declarat cu acest prilej: „Este o mare onoare pentru mine să port această banderolă de căpitan în culorile Ucrainei la Mondial”. Emoţionat, Şevcenko a subliniat felul în caare fotbaliştii îi susţin ţara: „Este şi un mesaj către planetă. Ne luptăm, suntem încă în viaţă şi nu vom renunţa niciodată”.

În februarie trecut, component pe atunci al echipei Bayern Munchen, Robert Lewandowski a purtat o banderolă în culorile Ucrainei, precizând că speră ca toată lumea să îi susţină pe ucraineni. “Am decis dimineaţa să port banderola. Lumea nu poate să accepte ce se întâmplă acolo. Sper că toată lumea va susţine Ucraina, oameni care luptă pentru libertatea lor şi pentru care am un respect enorm. Un internaţional polonez care joacă la Dinamo Kiev mi-a povestit ieri ce se întâmplă, ce a trăit în ultimele zile, şi este dramatic”, a declarat polonezul.

Lewandowski a avut pe un braţ banderola de căpitan şi pe celălalt o banderolă în culorile Ucrainei. Colegii săi au purtat banderole negre.

Apoi, în martie trecut, Lewandowski a rupt colaborarea cu gigantul chinez de telecomunicaţii Huawei, acuzat de mass-media că a colaborat cu Rusia în contextul războiului din Ucraina. Compania a respins acuzaţiile, numindu-le "fake news".

Polonia va evolua la CM în Grupa C, alături de Argentina, Arabia Saudită şi Mexic. Ucraina nu a obţinut calificarea la CM din Qatar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...