Wikipedia

Rezultatele căutării

luni, 5 septembrie 2022

FOTBAL / ROMÂNIA: Belgianul Xian Emmers a semnat cu Rapid București

Ultima zi a perioadei de transferuri din România a fost prielnică pentrt Rapid București. Giuleștenii au izbutit să-l transfere pe mijlocașul Xian Emmers (23 de ani), de la Roda Kerkrade. Fotbalistul belgian va evolua în Giuleşti în următorii doi ani competiționali, cu opţiune de prelungire pentru încă unul.

Născut la Lugano, în Elveția, în 20 iulie 1999, Emmers a fost un om de bază la Roda JC Kerkrade, pentru care a evoluat deja în patru partide ale acestui an competițional. El a început fotbalul la Genk, iar din 2015 şi-a continuat junioratul la Inter Milano. Cu puternica formaţie italiană, belgianul a câştigat un campionat Primavera, o Supercupă Primavera, dar şi Viarregio Cup, una dintre cele mai prestigioase competiţii de juniori. De asemenea, a fost titular de drept în ediția 2017/2018 din Youth League, atunci când a înscris de două ori pentru Internazionale, contra lui Manchester City şi Spartak Moscova. Ca senior, a mai evoluat, sub formă de împrumut, la Cremonese (2018/2019), Waasland-Beveren (2019/2020) și Almere City (2020/2021). La Roda Kerkrade a strâns 34 de meciuri și 10 goluri marcate. 

Mijocaşul ofensiv a evoluat şi pentru naţionalele de juniori ale Belgiei, având prezenţe la selecţionatele U19 (7/0), U18 (2/0), U17 (8/0), U16 (7/0). În 2016, noul jucător al Rapidului a evoluat cu Belgia la Campionatul European U17, bifând patru meciuri. Atunci, selecționata din care a făcut parte Emmers a fost eliminată în sferturile de finală, după 0-1 cu Germania.

Tatăl lui Xian, Marc Emmers a fost un mare internaţional belgian, cu 37 de meciuri şi 2 goluri pentru prima reprezentativă, între 1988 şi 1994, cu care a participat la două Campionate Mondiale. Acesta a câştigat numeroase trofee cu Mechelen şi Anderlecht (patru titluri ale Belgiei, Cupa Belgiei, Cupa Cupelor şi Supercupa Europei), dar şi a fost şi desemnat „Fotbalistul belgian al anului 1988/1989.

Xian Emmers a luat deja pulsul Giuleştiului, fiind prezent în tribune la partida cu FCSB, din etapa a doua (2-0). „Sunt foarte fericit şi entuziasmat să semnez cu Rapid. Am aşteptat mult timp, aşa că sunt nerăbdător să cunosc suporterii. Am auzit multe despre ei, că sunt minunaţi. Abia aştept să simt atmosfera. Am fost prezent la meciul cu FCSB şi am fost impresionat. Eu vin din liga secundă din Olanda şi e foarte diferit, Aşa că sunt foarte entuziasmat să cunosc suporterii. Ştiu că Rapid a renăscut şi că acum îşi reclădeşte parcursul în fotbal. Este similar cu punctul în care se află cariera mea în momentul de faţă. Este o potrivire minunată”, a spus Xian pentru fcrapid.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...