Wikipedia

Rezultatele căutării

marți, 31 martie 2020

TENIS: WTA vrea să mărească premiile în momentul reluării meciurilor

Pandemia de Covid-19 nu numai că a făcut numeroase victime în întreaga lume (789.805 cazuri de persoane infectate și 38.101 morți), însă a afectat serios și economia globală. Cu și sportul are de suferit, Asociația Jucătoarelor Profesioniste de Tenis (WTA) intenționează să aplice unele măsuri în momentul în care se vor relua meciurile. Una dintre acestea ar fi mărirea premiilor la turnee.
Într-un comunicat dat publicității se precizează: "WTA lucrează din plin cu organizatorii de turnee pentru a mări premiile la nivelul maxim posibil, când circuitul profesionist de tenis se va putea relua. Se ia în considerare o extindere a sezonului de 44 de săptămâni pentru a permite disputarea a mai multor turnee. Sperăm sincer să revenim pe teren cât mai curând posibil. Când sănătatea şi siguranţa jucătoarelor, fanilor şi staff-ului poate fi garantată, vom reveni în competiţie".
Cum turneele au fost anulate de la începutul lunii martie și până în iunie, numeroase jucătoarele se confruntă acum cu probleme financiare. 
"Dorim să fi fost o cale ca fiecare jucătoare, mai ales cele care au nevoie cel mai mult, să fi putut fi compensată la nivelul pe care îl aşteaptă, dar nevoile sunt atât de mari şi WTA, din nefericire, nu este într-o poziţie financiară să facă asta. Jucătoarele profesioniste de tenis sunt contractori independenţi şi nu angajaţi ai WTA. Ca urmare, retribuţia unei jucătoare este bazată pe competiţia de pe teren şi când turneele nu se ţin asta pune o pauză principalei surse de venit. WTA recunoaşte pe deplin provocările cu care se confruntă sportivii, precum şi cele similare cu care se confruntă milioane de oameni din lume, în această situaţie fără precedent", s-a mai precizat în comunicat.
Circuitul mondial se încheie, de regulă, în noiembrie, atunci când este programat Turneul Campioanelor. După 8 noiembrie mai sunt programate turnee din circuitul ITF (Federața Internațională de Tenis).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...