Wikipedia

Rezultatele căutării

marți, 24 martie 2020

OLIMPISM: Japonia a cerut CIO, oficial, amânarea cu un an a JO de la Tokyo

Potrivit site-ului lequipe.fr, premierul nipon Shinzo Abe ar fi cerut, astăzi, președintelui Comitetului Internațional Olimpic (CIO), Thomas Bach, reprogramarea JO de la Tokyo pentru vara anului 2021. În ultimele zile, tot mai multe federații sportive și comitete olimpice naționale au anunțat că vor boicota competiția dacă se va disputa la datele stabilite inițial (24 iulie - 9 august).
De altfel, astăzi mai multe ziare și televiziuni din întreaga lume au informat că guvernul japonez ar negocia cu Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo pentru maxim un an. Acestea au preluat o informație dată de de cotidianul japonez ”Sankei Shimbun”.
În această dimineață, în timpul unei reuniuni telefonice, premierul Shinzo Abe ar fi cerut CIO amânarea cu un an a Jocurilor. 
Este de subliniat că decizia finală aparţine CIO și că JO nu se pot amâna pentru 2022, fiindcă atunci sunt programate Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing.
Luni, canadianul Dick Pound, fost preşedinte al Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA) și ex-vicepreşedinte al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), a afirmat că amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo a fost deja decisă. "În baza informaţiilor pe care le am, amânarea a fost decisă deja. Parametrii pentru viitor nu au fost determinaţi, dar Jocurile nu vor începe la 24 iulie, din câte ştiu eu", a declarat Dick Pound pentru ”USA Today”.
Duminică seară, CIO a anunţat că va decide în cel mult patru săptămâni dacă va amâna JO de la Tokyo, în contextul problemelor cauzate de pandemia de coronavirus. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...