Wikipedia

Rezultatele căutării

marți, 31 martie 2020

FOTBAL: Newcastle trimite angajații în șomaj, Tottenham diminuează salariile

Întreruperea campionatului din Premier League a afectat cluburile de acolo. Astfel, Newcastle a devenit prima grupare din elita fotbalului englez care a comunicat, luni, trimiterea în şomaj tehnic a angajaţilor... După numai o zi, astăzi, Tottenham a anunţat diminuarea salariilor angajaţilor cu 20 la sută. Totul în contextul pandemiei de Covid-19.
Newcastle United a precizat, totodată, că trimiterea în şomaj tehnic a angajaţilor nu îi vizează și pe jucătorii primei echipe, informează lequipe.fr. Lee Charnley, directorul executiv al clubului, a afirmat, într-un e-mail transmis personalului, că a fost nevoit să ia această decizie pentru a proteja viitorul clubului, în condiţiile în care activitatea sportivă este suspendată din cauza pandemiei de coronavirus.
Pe de altă parte, gruparea aflată pe locul 13 din prima ligă engleză continuă negocierile cu un fond de investiţii din Arabia saudită pentru preluarea echipei. Este vorba despre Public Investment Fund (PIF), legat de prinţul moştenitor Mohammed Ben Salmane, care a transmis o ofertă de 340 milioane de lire sterline (382 milioane de euro) pentru preluarea unei cote de 80 la sută din acţiunile clubului deţinute de Mike Ashley, refuzată deoacamdată de omul de afaceri britanic. 
Tot astăzi, clubul Tottenham a anunţat diminuarea salariilor angajaţilor cu 20 la sută. Decizia, valabilă pentru lunile aprilie şi mai, nu-i vizează încă pe fotbaliștii primei echipe, cea care a disputat finala ediției 2019 a Ligii Campionilor.
Cu 550 de angajaţi, clubul londonez a anunţat că va folosi măsurile economice ale guvernului britanic luate pentru a atenua efectele pandemiei de Covid-19, respectiv pentru a proteja slujbele personalului său. "Putem noi să fim al optulea club din lume în ceea ce priveşte veniturile, conform unei analize Deloitte, dar toate datele istorice sunt complet irelevante, pentru că virusul nu are graniţe", a declarat Daniel Levy, preşedintele clubului londonez. Cu un salariu anual de șapte milioane de de lire sterline pe an, și acesta va avea veniturile tăiate, la fel ca toţi ceilalţi angajaţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FOTBAL / CUPA ROMÂNIEI: Dan Petrescu susține că evoluția CFR-ului a fost un „dezastru”

Campioană a României, CFR Cluj a scos un egal (1-1), astăzi (joi, 20 octombrie), în disputa cu echipa Universitatea Cluj, una care a contat ...